Politică

Consiliul Județean suplimentează bugetul Centrului Cultural cu 500.000 de euro

Ziarul de Vrancea
23 sep 2018 935 vizualizări

Banii sunt pentru spectacolele organizate la Festivalul Vinului și la finalul anului

Consiliul Județean Vrancea va vota rectificarea bugetului la ședința convocată marți, ca urmare a fondurilor primite de la bugetul central în urma rectificării bugetare făcută de Guvern la începutul acestei luni. Prin OUG 78/5.09.2018 a fost suplimentat bugetul județului cu 15,104 milioane lei: 7,047 milioane lei sume defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate, 8,537 milioane lei sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, o diminuare cu 340.000 lei a cotelor defalcate din impozitul pe venit și o diminuare cu 140.000 lei a sumelor alocate din cote defalcate din impozitul pe venit. Una dintre destinațiile principale ale banilor proveniți din rectificare este Centrul Cultural Vrancea, unde programul de activități a fost suplimentat cu 2,339 milioane lei, adică aproximativ 500.000 de euro. 1,67 milioane lei sunt pentru organizarea Festivalului național de cântece viță veche și nouă, care cuprinde spectacolele organizate în Piața Unirii la Festivalul Viei și Vinului. Consiliul Județean se pregătește și pentru sfârșitul anului, ocazie cu care în anii precedenți s-au cheltuit sume foarte mari de bani, în special pentru spectacolul de revelion. Pentru aceasta, Centrul Cultural va primi 669.000 lei pentru ”Vrancea Dalbă”, evenimentul care cuprinde spectacolele organizate în Piața Unirii de la începutul lunii decembrie până la Crăciun, dacă luăm în considerare ceea ce s-a întâmplat în anii precedenți. Lista acțiunilor de interes județean finanțate de Consiliul Județean a fost suplimentată cu poziția ”Consolidarea legăturilor cu Republica Moldova și comunităților românești din Ucraina”, proiect pentru care s-a prevăzut suma de 1,5 milioane lei. În total, Consiliul Județean propune suplimentarea veniturilor județului cu peste 16 milioane lei. Potrivit informațiilor din referatul proiectului de hotărâre, bugetul CJ are un deficit de 6,903 milioane lei, din care 6,3 milioane lei pentru secțiunea funcționare și 603.000 lei pentru secțiunea de dezvoltare. ”Suma de 6903 mii lei va fi suportată din excedentul anilor precedenți anilor precedenți. De menționat este faptul că suma de 6.300 mii ce constituie deficit al secțiunii de funcționare provine din alocarea acestei sume pentru completarea surselor de finanțare a cheltuielilor de personal pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea (asigurând parțial necesarul de finanțat)”, se arată în proiectul referatului de hotărâre. (M.B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.