Politică

Consiliul Județean preia căminul de bătrâni de la Mărășești

Mihai Boicu
11 feb 2018 1896 vizualizări

Autoritățile locale au solicitat CJ să preia căminul, motivând că nu au fondurile necesare pentru a-i asigura finanțarea

Consiliul Județean Vrancea va avea pe ordinea de zi a ședinței ordinare din 15 februarie preluarea Căminului pentru persoane vârstnice ”O nouă șansă” din Mărășești , în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea. Aceasta trecere vine după ce la finalul anului trecut au apărut probleme cu asigurarea finanțării căminului, autoritățile din Mărășești afirmând că nu au fondurile necesare. Din anul 2016, Căminul pentru persoane vârstnice se confruntă cu probleme de finanțare, iar Consiliul Județean nu a putut să răspundă solicitărilor făcute de Primăria Mărășești și directorul instituției, din cauza restricțiilor impuse de legea finanțelor publice locale în ceea ce privește finanțarea unei instituții subordonate altei autorități locale. Preluarea căminului implică și o serie de lucrări de reabilitare, potrivit unei evaluări făcută de DGASPC. Pentru că și în acest an sunt probleme cu fondurile disponibile în bugetul orașului, Consiliul Local Mărășești a aprobat pe 31 ianuarie o hotărâre prin care s-a solicitat CJ preluarea căminului de bătrâni. ”Potrivit Regulamentului cadru de Organizare și Funcționare a Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, aceasta realizează la nivel județean măsurile de asistență socială în domeniul protecției copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum și oricăror persoane aflate în nevoie și apreciem că se poate prelua de către Consiliul Județean Vrancea prin structura Direcției Generală de Asistență Socială Vrancea și a acestui cămin pentru persoane vârstnice. Finanțarea posturilor din cadrul Căminului ”O nouă șansă” se va face cu încadrarea în cheltuieli de personal și în limita numărului de posturi aprobate din bugetul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea”, se arată în referatul proiectului de hotărâre care va fi supus aprobării consilierilor județeni. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.