Politică

Consilierii PSD au prins glas în lipsa lui Oprișan

Ziarul de Vrancea
20 sep 2017 1462 vizualizări

ședința CJ s-a prelungit mai mult ca de obicei din cauza discuțiilor în contradictoriu purtate de aleșii PNL și PSD

Ședința de miercuri a Consiliului Județean a fost una mai puțin obișnuită, pentru că a fost pentru prima dată când a existat o dezbatere între consilierii puterii și a opoziției, chiar dacă aceasta a depășit anumite limite în unele cazuri. În lipsa, ca de obicei, a lui Marian Oprișan ședința fost condusă de vicepreședintele Dănuț Cristian. Chiar dacă de această dată au fost discuții, toate cele 29 de proiecte care au fost pe ordinea de zi au fost aprobate fără probleme de majoritatea PSD. Bugetul Consiliului Județean Vrancea a fost rectificat cu sumele primite de la Guvern, în urma rectificării făcute la nivel central, dar și cu alte sume. Județul Vrancea a primit 4,6 milioane lei din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor. Pentru susținerea sistemului de protecție a copilului a fost repartizată suma de 1,5 milioane lei pentru susținerea centrelor publice pentru persoanel adulte cu handicap 1,7 milioane lei, iar pentru ”Programul pentru școli al României” 1,3 milioane lei. În afara fondurilor destinate școlilor, ceilalți bani, în cuantum de 3,8 milioane lei, au fost repartizați Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. De asemenea, a fost retrasă suma de 600.000 de lei de la capitolul ”Autorități executive” și alocată Centrului Cultural Județean, pentru suținerea programului de activități al acestei instituții subodonate CJ. Banii vor fi folosiți pentru Festivalul Internațional al Viei și Vinului, dar nu pentru spectacole, ci pentru partea de tradiții. Spectacolele vor fi realizate din alte surse și din sponsorizări, după cum s-a precizat la ședință. Pe lista proiectelor votate s-au mai aflat actualizarea indicatorilor tehnico – economici, devizului general și a categoriilor de cheltuieli pentru mai multe investiții realizate de CJ, strategia tarifară a CUP până în anul 2022 sau un proiect pentru transparența administrației publice. Toate cele trei proiecte propuse de PNL au fost respinse, nu înainte ca aleșii PNL și PSD să aibă discuții în contradictoriu pe tema lor. Liberalii au cerut acordul de principiu pentru un monument pentru vrâncenii care au murit în străinătate, publicarea documentelor CJ în regim deschis și un festival al tradițiilor. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.