Politică

Consilierii PNL acuză scăderea veniturilor CJ, iar Oprișan se laudă cu fondurile atrase

Mihai Boicu
25 sep 2018 1498 vizualizări

Consiliul Județean Vrancea a votat marți o rectificare a bugetului la care a fost prezent și Marian Oprișan. Ca de obicei, acesta a intrat într-o dispută verbală cu liberalii. În timp ce consilierii PNL au acuzat scăderea sumelor alocate investițiilor și a veniturilor pe care le obține CJ, Marian Oprișan s-a lăudat cu proiectele demarate cu fonduri de la bugetul de stat și europene.

 VIDEO:vrancea atlastv

”Dacă sunt aprobate aceste propuneri fără amendamente vom ajunge la afectarea dezvoltării județului. Din această sumă ni se propune să nu alocăm niciun leu pentru dezvoltarea județului. Este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru. Ni se propune diminuarea veniturilor din taxe locale. Ni se propune  o rectificare negativă din veniturile noastre. Am atras atenția că politica noastră va duce la diminuarea sumelor, pentru că noi nu stimulăm dezvoltarea județului. Se diminuează sumele din fonduri externe, iar justificarea este neacceptabilă. Dacă vom accepta să nu alocăm niciun leu vom atinge un record, cea mai mică sumă din ultimii trei ani pentru investiții”, a spus consilierul județean PNL Emilian Diaconu.

În replică, Marian Oprișan i-a acuzat pe liberali că sunt mincinoși, caracterizare pe care a schimbat-o în ”prezintă date care nu corespund realității”, în urma protestelor acestora. ”Dacă la 200 de milioane de euro prin PNDL adăugăm 300 de milioane de euro pentru alte drumuri, prin Programul Operațional Regional, facem 500 de milioane de euro. Dacă adăugăm 250 de milioane de euro pentru programul de apă și canalizare, facem 750 de milioane de euro. Consilierii PNL nici nu știu să scrie cifrele astea”, a spus Oprișan.

Ulterior, acesta și-a amintit de spitalul pe care CJ vrea să îl construiască, cu o valoare de 250 de milioane de euro. La acest sume foarte mari, consilierii PNL au comentat că este vorba de investiții ”pe hârtie”. Rectificarea de buget a fost principalul proiect de pe ordinea de zi a ședinței CJ, ca urmare a sumelor primite de la bugetul central. Din fondurile primite s-au alocat bani pentru salariile de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sau pentru spectacolele organizate în Piața Unirii, prin intermediul Centrului Cultural, instituție subordonată CJ. (M. B.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.