Politică

Consilierii liberali cer clarificarea situației contractelor de cazare încheiate de instituțiile subordonate CL Focșani

Ziarul de Vrancea
1 mai 2020 4672 vizualizări

Direcția de Asistență Socială(DAS) Focșani, unitate subordonată Consiliului Local, a încheiat un contract de prestări servicii hoteliere cu o firmă din oraș apropiată de un edil PSD, firmă care deține un hotel pe raza municipiului. 

Astfel, contractul a fost încheiat pentru o perioadă de 28 de zile și pentru un număr de 26 de persoane (întregul personal), valoarea contractului fiind de 218.400 lei, adică peste două miliarde de lei vechi. Scopul achiziției a fost acela de a caza salariații Centrului Social Multifuncțional ”Cantina de Ajutor Social și Cămin Persoane Vârstnice” din Focșani. Toate bune și frumoase până aici, însă din punct de vedere legal, contractul ar fi trebuit făcut pentru 13 persoane, nu pentru 26 de persoane, așa cum prevede legislația emisă în perioada stării de urgență.

Mai exact, în ordonanța militară nr. 8/2020 se precizează la art. 10, alin. 1 și alin. 2, că pe perioada stării de urgență personalul care este la locul de muncă se cazează pentru 14 zile în centrul respectiv, iar dacă nu sunt condiții poate fi cazat la unități hoteliere. Legal, 13 angajați de la Cantina de Ajutor Social ar fi trebuit cazați la hotel, restul de 13 rămânând acasă. Această perioadă, prevede Ordonanța Militară 8/ 020, este urmată de alte 14 zile de izolare la domiciliu.

Dacă Direcția de Asisitență Socială(DAS) Focșani, din subordinea Consiliului Local, ar fi făcut contract doar pentru13 angajați, etapă urmată apoi de izolarea acestora la domiciliu, rotindu-se apoi cadrele (intrarea celorlalți 13 angajați în hotel - cei care au stat inițial acasă) s-ar fi făcut și o economie la buget de 109.200 lei.

O altă neregulă pe care vrem să o semnalăm este aceea că, deși ordonanța a intrat în vigoare pe 9 aprilie, salariații Cantinei de Ajutor Social au fost informați pe data de 10 aprilie (prin forțarea lor să semneze retroactiv un tabel nominal)că vor fi cazați din 11 aprilie până pe 8 mai, deși adresa DAS-ului către Cantina de Ajutor Social a fost înregistrată pe data de 13 aprilie.

Considerăm că s-a adus un prejudiciu bugetului local și vom sesiza organele competente pentru cercetări în acest caz.

30 aprilie 2020

Comunicat din partea grupului de consilieri locali PNL Focșani

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.