Politică

Consilierii județeni au votat noile salarii din CJ și instituțiile subordonate

Ziarul de Vrancea
31 iul 2017 1737 vizualizări

Reprezentanții CJ au susținut că anvelopa salarială nu se modifică, în timp ce liberalii au criticat că salariile s-au mărit mai mult decât în județe cu bugete mai mari

Reprezentanții Consiliului Județean Vrancea au susținut la ședința ordinară de luni că noile salarii reprezintă o reașezare a câștigurilor salariaților din CJ și instituțiile subordonate și nu se afectează anvelopa salarială stabilită inițial. Proiectele privind salariile au fost votate cu abținerea liberalilor, care au susținut că în alte județe, cu bugete mai generoase, nu s-ar fi votat coeficienți atât de mari ca la CJ Vrancea. Din acest motiv, liberalul Liviu Bostan a anunțat că aleșii PNL se vor abține la toate proiectele privind salariile și cel de rectificare a bugetului. Vicepreședintele Ionel Cel – Mare a spus că modificări au fost la categorii cum ar fi șoferii, care aveau salarii foarte mici. ”Din câte știu eu, salariile nu vor crește. Sunt câteva funcții care erau dezavantajate, cum erau șoferii, plătiți cu salariul minim, deși stau tot timpul la dispoziția noastră”, a spus vicepreședintele Ionel Cel – Mare. ”Ne-am încadrat în aceeași anvelopă salarială, numai că au apărut anumite reașezări”, a precizat Mihail – Gabriel Săcăluș, director executiv Direcția Dezvoltare Durabilă, Managementul Proiectelor și Achiziții Publice. Un alt semn de întrebare al liberalilor a fost cu privire la salariile de la Evidența Populației sunt în calculate în funcție de coeficienți mai mari decât în alt județe. Explicația oferită a fost aceea că angajații de la această instituție subordonată CJ au câștigat sporuri în instanță și s-a încercat menținerea salariilor la același nivel. O altă nelămurire a consilierilor PNL a fost aceea că la investiția de la fosta Prefectură Putna apăreau sume în minus. Romeo Iordache, directorul executiv al Direcției Tehnice, a arătat că este vorba de materiale care au fost recuperate de la fostul constructor. O situația amuzantă a apărut la plăcuța de identificare de la Centrul Militar Zonal, pentru care s-a aprobat o sumă de 7000 de lei. La nedumerirea consilierilor PNL cum poate să coste o simplă plăcuță atât de mult, vicepreședintele Ionel Cel – Mare a putut oferi un răspuns abia la finalul ședinței, arătând că, de fapt, plăcuța era o construcție în toată regula.  Toate proiectele privind salariile, precum și cel privind rectificarea bugetară, au fost aprobate fără probleme de majoritatea PSD. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.