Politică

Stiripesurse.ro: PSD Vrancea a anunțat că RENUNȚĂ la mitingul electoral de astăzi de la Focșani

Ziarul de Vrancea
5 mai 2019 2302 vizualizări
"Nu va mai fi miting PSD astăzi (duminică - n.red.) la Focşani, a declarat, pentru AGERPRES, coordonatorul campaniei PSD în Vrancea, deputatul Nicuşor Halici. 

Site-ul știripesurse.ro îl citează în acest sens pe deputatul Nicuşor Halici, coordonatorul campaniei electorale a Partidului Social Democrat (PSD) în Vrancea.
"Nu va mai fi miting PSD astăzi (duminică - n.red.) la Focşani. Văd că liberalii se sperie atât de uşor, le e frică de un miting al unui competitor. Îi lăsăm în pace. Noi facem campanie electorală", a declarat, pentru AGERPRES, coordonatorul campaniei PSD în Vrancea, deputatul Nicuşor Halici. 

Duminică dimineaţa, 5 mai 2019, atât liderii ALDE Vrancea cât şi ai UNPR Vrancea au confirmat pentru AGERPRES că nici partidele lor nu vor mai face miting electoral în cursul acestei zile, la Focşani.

"UNPR nu face niciun miting. Pe noi mai mult ne interesa marşul. Am depus cerere pentru un miting, nu s-a aprobat în comisie marşul şi a doua zi am anunţat că renunţăm la miting. Vom anunţa şi la Jandarmerie", a spus preşedintele UNPR Focşani, Marius Iorga. 

Vineri, în şedinţa Comisiei de Autorizare a Adunărilor Publice din cadrul primăriei, au fost autorizate pentru duminică nu mai puţin de patru mitinguri electorale la Focşani, ale PNL, PSD, ALDE şi UNPR, la care ar fi trebuit să participe, potrivit organizatorilor, circa 20.000 de persoane. Pentru a evita eventuale conflicte, fiecare partid a primit autorizaţie pentru miting în locaţie fixă, fără permisiunea de a mărşălui prin oraş. 

"Comisia de Autorizare a Adunărilor Publice a decis, la sugestia celor de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, că aceste deplasări nu ar trebui să aibă loc, tocmai pentru a evita dezordinea şi eventuale conflicte şi fiecare partid să-şi desfăşoare această activitate într-o locaţie bine delimitată şi bine stabilită", a declarat primarul Cristi Misăilă. 

PNL a anunţat ulterior că orice eveniment neprevăzut care poate apărea în timpul mitingului electoral de duminică nu va fi în responsabilitatea partidului. 

"PNL Vrancea a luat toate măsurile legale prevăzute de Legea 60/1991, de la voluntari la responsabili de eveniment, stabilire traseu etc, astfel încât mitingul să se desfăşoare în termenii legali prevăzuţi de legislaţie. (...) Orice eveniment neprevăzut care poate apărea, în sensul apariţiei unor susţinători ai altor partide în zona B-dul Independenţei nr. 8 (vizavi de Electrica), nu va fi în responsabilitatea PNL, ci a autorităţilor locale şi a instituţiilor abilitate să asigure ordinea publică", au declarat reprezentanţii PNL Vrancea, într-un comunicat de presă. 

Duminică, în municipiul Focşani, pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestărilor electorale, măsurile de ordine şi siguranţă vor fi asigurate de Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, care recomandă participanţilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi ale organizatorilor, să nu se prezinte la miting în stare de ebrietate şi să nu aibă asupra lor obiecte interzise.

Text informații:știripesurse.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.