Politică

Conform negocierilor USR-PLUS: Partidul lui Cioloș ar putea da candidatul la Primăria Focșani

Ionel Sclavone
4 sep 2019 6357 vizualizări

Partidul lui Dacian Cioloș ar putea  da viitorul candidat al Alianței USR – PLUS la Primăria Focșani, pentru alegerile locale de anul viitor. Potrivit informațiilor noastre, dacă ipoteza se va confirma, cele mai mari șanse să fie candidatul  Alianței USR – PLUS la Primăria Focșani, le-ar avea  secretarul general al filialei, Adrian Apostol, fost comisar șef în cadrul IPJ Vrancea cu mai multe misiuni internaționale la activ. Sursele noastre spun că fostul polițist și-ar fi anunțat deja intenția de a candida la Primărie.

Conform algoritmilor de negociere în cadrul Alianței, USR va desemna candidați în orașele mari, acolo unde are organizații puternice în vreme ce PLUS va avea șanse mai mari în localitățile unde partidul condus de Dan Barna stă mai prost, precum Focșani.

Același algoritm va fi aplicat și în cazul candidaturilor pentru pozițiile de parlamentari. USR a solicitat, în cadrul negocierilor, să-și păstreze colegiile unde are deja deputați și senatori, urmând ca PLUS să-și desemneze oameni în celelalte colegii.

În acest context, al discuțiilor care se poartă la București, șansele ca USR să propună candidați eligibili la Primăria Focșani și la Parlament în Vrancea sr fi mai mici de 50% dacă nimic nu se schimbă față de cele convenite până acum. Informația a fost confirmată, neoficial,  de surse apropiate de conducerea PLUS. În aceste condiții cel mai afectat ar putea fi omul de afaceri  focșănean, Liviu Macovei. Acesta s-a transferat , se știe, de curând de la PNL la USR,  tocmai ca să-și asigure candidatura la Primăria Focșani.

Spre deosebire de USR care activează din 2016, Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS), condus de Dacian Cioloș a deschis filiala din Vrancea la începutul lunii august. Președintele filialei a fost ales economistul Radu Țigănuș, evaluator și practician în insolvență. Alături de el, din conducere mai fac parte Adrian Apostol - secretar general, Liliana Nițu – trezorier, Gabriela Baltag – comunicare, Bogdan Boroș - responsabil strângere fonduri. În Biroul executiv, de conducere, au fost aleși Gheorghe Stroie, Andreea Aurelia Vîrnă, Adrian Cătălin Baciu, Cătălin Chertif etc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.