Politică

Concurs de vinuri, degustări și plimbări cu bicicleta la Festivalul Viei și vinului

Mihai Boicu
11 sep 2017 3324 vizualizări

Consiliul Județean Vrancea a anunțat că principalele trei evenimente ale festivalului sunt concursul de vinuri, degustările de vinuri ținute de somelieri cunoscuți și o plimbare cu bicicletele prin podgoriile din județ u festivalul va avea loc pe durata a patru zile, în perioada 5 – 8 octombrie

Consiliul Județean Vrancea a anunțat ceea ce se va întâmpla la Festivalul Viei și Vinului ”Bachus 2017”, ajuns la a XXV-a ediție, care se va desfășura pe parcursul a patru zile, în perioada 5 – 8 octombrie. Trei evenimente vor marca desfășurarea festivalului. În principal, este vorba de Concursul Național de Vinuri Bachus, care a ajuns la ediția a VIII-a. ”Participarea la concurs este gratuită și este inițiată de producător prin trimiterea probelor, însoțite de buletinul de analiză. Categoriile de vinuri în concurs vor fi următoarele: vinuri albe liniştite nearomate (seci, demiseci, demidulci, dulci); vinuri albe semiaromate şi aromate (seci, demiseci, demidulci, dulci); vinuri roze şi roşii (seci, demiseci, demidulci, dulci). Termenul limită de primire a probelor în concurs este 4 octombrie 2017, ora 15.00. Cele mai apreciate vinuri albe, roşii şi băuturi spirtoase vor fi premiate cu Marea Medalie de Aur”, precizează Consiliul Județean, într-un comunicat de presă. Pentru mai multe detalii, regulamentul concursului poate fi consultat pe site-ul Consiliului Județean Vrancea.  Pe parcursul a trei zile, în perioada 6 – 8 octombrie, în Piața Unirii vor avea loc degustări, organizate de CJ în parteneriat cu Organizația Somelierilor din România. Cei interesați să afle informații despre vinuri pot participa gratuit la aceste degustări. Al treilea eveniment important din cadrul festivalului este ”Drumul Podgoriilor Vrâncene pe Bicicletă”, ajuns la ediția a III-a, care are rolul de a promova obiectivele turistice din județ.

CJ nu a anunțat nimic de spectacole

De organizarea festivalului se va ocupa, cel mai probabil, firma Caspro Publicitate, cu subcontractanți OMP Events și Umo Serv, singura care s-a înscris la licitația organizată de CJ Vrancea. Contractul are o valoare estimată de aproximativ 100.000 de euro. Deocamdată, nu s-a anunțat nimic de spectacole, care au fost organizate în fiecare an în Piața Unirii și pentru care s-au cheltuit cei mai mulți bani. De menționat că licitațiile pentru spectacole sunt exceptate de al regulile achizițiilor publice și sunt organizate după procedura anunțată de CJ. După cum s-a întâmplat până anul trecut, contractele au ajuns la firmele cu care lucrează administrația județeană și municipală, direct sau indirect, prin intermediul instituțiilor subordonate. OMP Events, subcontractantul Caspro Publicitate, a organizat ultimul revelion din Piața Unirii. Consiliul Județean Vrancea promovează festivalul ca fiind o reflectare a importanței bazinului viticol al Vrancea, care reprezintă aproximativ 11% din suprafața totală a țării. Între festivismul din Piața Unirii și măsurile concrete de sprijinire a viticultorilor este o mare diferență, pentru că mai marii județului își aduc aminte de viticultori doar când fac spectacole, în care sunt lăudați de artiștii invitați și veșnicul prezentator Octavian Ursulescu. ”Judeţul Vrancea are un patrimoniu viticol de 27.523 ha, ceea ce reprezintă 11% din totalul terenului agricol al judeţului şi aproximativ 10% din suprafaţa viticolă a României. Cultura de viţă de vie contribuie în proporţie de 30-40% din valoarea producţiei totale agricole a judeţului şi aduce un aport substanţial la bugetul statului. O treime dintre producătorii locali de struguri şi vin din România sunt în judeţul Vrancea”, se arată în comunicatul Consiliului Județean Vrancea. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.