Politică

Comunicat de presă, 9 aprilie 2020, PNL Vrancea: Situație explozivă la Spitalul Județean Focșani

Ziarul de Vrancea
10 apr 2020 5970 vizualizări

Solicităm conducere militară la Spitalul Județean Focșani! Mîndrilă și Oprișan să-și dea demisiile din funcțiile deținute, pentru modul cum au gestionat criza actuală și pentru lucrurile pe care le-au ascuns în ultimele săptămâni!

Partidul Național Liberal Filiala Vrancea solicită ca Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani să treacă sub conducere militară, la fel ca Spitalul Județean de la Suceava, având în vedere modul dezastruos în care managerul unității spitalicești de la Focșani, Constantin Mîndrilă, s-a ocupat de toate problemele legate de COVID-19. Fostul condamnat penal a fost susținut și acoperit de baronul Oprișan în tot acest timp, pentru ca gunoiul de sub preș, la nivel de spital, să nu ajungă la urechile opiniei publice. Însă incompetența și dezastrul echipei Mîndrilă & Oprișan nu puteau fi ascunse la infinit.

Astăzi, managerul Mîndrilă a fost confirmat cu COVID-19, semn că a gestionat ineficient atât protecția sa, a altor cadre din conducere, dar și pe cea a cadrelor medicale care lucrează pe secții. La această oră, există 9 cadre medicale de la Spitalul Județean Focșani confirmate cu COVID-19 și alte câteva zeci de cadre suspecte, deși Mîndrilă și șeful său politic, baronul Oprișan, ne asigurau recent că totul este în regulă.

Iată că adevărul a ieșit la iveală, iar aspectele grave petrecute în multe secții de la ”Sf. Pantelimon” sunt aflate de către public. Astfel, PNL Vrancea are informații că medicul epidemiolog care se ocupă de situația COVID-19 în spital a avut contacte cu cadre medicale infectate (inclusiv cu un asistent internat la Contagioase) și ar trebui să stea izolat, nu să se plimbe prin spital (astăzi, 9 aprilie) pentru a face anchete în secția Cardiologie, cu o altă asistentă medicală.

Mîndrilă se face vinovat că a acceptat cadre medicale cu COVID-19 în spital, iar alte cadre medicale suspecte nu au fost izolate, ci au fost primite, în continuare, la serviciu, punând în pericol sănătatea colegilor și a pacienților.

Mîndrilă nu a făcut teste tuturor angajaților care au luat contact cu cei care au fost depistați cu COVID-19, deși multe voci din spital cereau acest lucru. Situația în multe secții a fost gestionată total neprofesionist, cu materiale medicale și echipamente trimise preferențial în anumite secții, în detrimentul unor secții cu personal ignorat.

Cu Mîndrilă șef peste spital, protejat de baronul Oprișan care i-a ascuns mereu incompetența, Spitalul Județean Focșani riscă să devină Suceava 2, situația de acolo fiind dramatică. Protocoalele și procedurile fie nu au existat, fie au fost făcute cu întârziere, fie nu au fost respectate, iar conducerea Spitalului Județean nu a luat nicio măsură pentru a remedia lucrurile.

Să nu uităm că managerul SJ Focșani a refuzat să vină la ședințele Consiliului de Administrație, ședințe convocate de medicii din CA care au fost numiți de Ministerul Sănătății, pentru a fi rezolvate problemele legate de COVID-19.

Pentru toate aceste motive, PNL Vrancea solicită numirea unei conduceri militare la Spitalul Județean Focșani, pentru ca lucrurile să intre pe un făgaș normal, iar Focșaniul să nu devină Suceava 2 în materie de COVID-19.

Departament Comunicare PNL Vrancea, 9 aprilie 2020

Citiți și:

Ce vrea Oprișan? Să tăcem pentru ca Vrancea să ajungă Suceava 2?

Baronul face ce știe el cel mai bine: presiuni și amenințări cu plângeri penale! Îi transmitem că nu ne impresionează și că vom continua să arătăm adevărul vrâncenilor!

PNL Vrancea a luat la cunoștință, fără stupoare, de noile amenințări ale președintelui CJ Vrancea, numitul Marian Oprișan, cunoscut publicului drept ”Mama mea sunt eu” și-i transmite că nu amenințările și șantajul mediatic sunt soluția în aceste clipe grele prin care trece societatea noastră. Gravitatea momentului este cu totul alta, iar atacurile sale de natură politică, raportat la chestiunile administrative pe care PNL Vrancea le-a semnalat, dovedesc, încă o dată caracterul acestui baron care a dus Vrancea la coada României după mai bine de 25 de ani de șefie.

”Dacă tot mă amenință tovarășul Oprișan cu plângeri penale, atunci o să-mi asum și această bătălie juridică, așa cum mi-am asumat numeroase atacuri din partea sa, dar și când mi-am asumat sancționarea faptului că nu a participat niciodată la ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea. Așa de mult îi pasă lui de vrânceni, lipsind la toate cele 30 de ședințe al CJSU. Să nu uităm că de când este Spitalul Județean condus de Mîndrilă, și toată lumea știe că a fost demis de două ori, nu liberalii l-au susținut pe tovarășul Conservă, ci Oprișan! În aceste zile, trebuie să vorbim despre oameni și despre sănătatea lor, de protecția lor. Tocmai de aceea cerem, încă o dată, autorităților responsabile, desemnarea unei conduceri militare la Spitalul Județean din Focșani, pentru că unitatea spitalicească trebuie să fie condusă cu responsabilitate în perioada care va urma”, a transmis senatorul Cătălin Dumitru Toma, președintele PNL Vrancea.

”Ce să mai spun despre acuzațiile lui Oprișan? Am constatat cât de penibil poate fi când scrie că aș fi ”dezvăluit identitatea directorului spitalului” și că asta este o ”infracțiune”. Identitatea directorului o cunoaște toată lumea, tovarășe! Te-ai pierdut în idei, amenințări și presiuni politice, baroane! Îți transmit că e de datoria mea, ca senator, în calitate de ales al comunității vrâncene, să preiau informațiile apărute în mass-media, confirmate chiar de managerul Mîndrilă, și să iau atitudine cerând protecția cadrelor medicale și a pacienților, mai ales într-o situație atât de gravă cum este aceasta”, a mai adăugat senatorul Cătălin Toma.

Constatăm, așadar, că baronul Oprișan creează panică și tot felul de presiuni mediatice prin diverse amenințări, ceea ce demonstrează că nu realizează pe ce lume trăiește și ce se întâmplă cu adevărat în aceste clipe la Spitalul Județean Focșani, acolo unde 9 cadre medicale sunt infectate cu COVID-19, iar alte câteva zeci sunt suspecte. Ce vrea Oprișan? Să tăcem pentru ca Vrancea să ajungă Suceava 2??

PNL Vrancea a făcut mai multe demersuri în ultimele două luni pentru ca sistemul medical să fie susținut: l-a scos pe Oprișan din bârlogul de la Km 25 pentru a pune pe ordinea de zi alocarea de fonduri către spital, consilierii județeni PNL au votat alocarea de sume pentru spital, Ministerul Sănătății condus de PNL a adus un aparat de testare COVID-19 la Direcția de Sănătate Publică Vrancea și, cel mai recent, a tras un semnal de alarmă cu privire la neregulile majore din Spitalul Județean, nereguli produse în aceste zile, cu Mîndrilă la conducere. Sunt lucruri reale, verificabile, nu atacuri politice!

Sănătate, înainte de orice!

Departament Comunicare PNL Vrancea, 9 aprilie 2020


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.