Politică

Consiliul Local Garoafa nu a aprobat facilitățile fiscale pentru investițiile din Parcul Industrial Vrancea

Ziarul de Vrancea
31 oct 2022 2201 vizualizări

O demonstrație despre cum politicienii din județul nostru una spun și alta fac a fost dată în ședința ordinară de joi, 27 octombrie 2022, a Consiliului Local al Comunei Garoafa. La întrunirea cu pricina, când s-a ajuns la punctul de pe ordinea de zi despre proiectul de hotărâre „privind acordarea facilităților fiscale prevăzute de Legea nr.186/2013 privind constituirea și funcționarea parcurilor industriale, în vederea sprijinirii investițiilor ce urmează a fi realizate de administratorul și rezidenții Parcului Industrial Vrancea”, acesta n-a trecut. Motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru?

Joi 27 octombrie 2022 s-a desfășurat ședința ordinară pe luna octombrie 2022 a Consiliului Local al Comunei Garoafa cu ordinea de zi propusă în fotografia de mai jos 

Structura politică a Consiliului Local al Comunei Garoafa este următoarea PNL-6 consilieri, PSD-5 consilieri, USR-PLUS-1 consilier, ALDE-1 consilier.

Problema a pornit de la faptul că unul dintre consilierii locali PNL a lipsit de la ședință, iar în aceste condiții a apărut posibilitatea ca unele proiecte de hotărâri să fie blocate prin vot 6 pentru / 6 împotrivă sau abțineri între taberele care se pot constitui în Consiliului Local al Comunei Garoafa.

Acest blocaj și prin urmare picarea respectivului proiect de hotărâre s-a și întâmplat în realitate, în ședința ordinară de joi, atunci când s-a ajuns la discutarea proiectului de hotărâre ”privind acordarea facilităților fiscale prevăzute de Legea nr.186/2013 privind constituirea și funcționarea parcurilor industriale, în vederea sprijinirii investițiilor ce urmează a fi realizate de administratorul și rezidenții Parcului Industrial Vrancea ”.

La acest proiect cei 5 consilieri PNL au votat pentru, la fel și consilierul USR-PLUS. În schimb, cei 5 consilieri PSD în frunte cu fostul primar Gheorghe Maghearu și consilierul ALDE, ambii care au „conturi” de reglat cu actualul primar, nu s-au ferit să nu voteze proiectul. Bineînțeles după asemenea comportament au început acuzele.PNL și USR-PLUS au arătat cu degetul spre consilierii PSD și consilierul ALDE acuzându-i că nu vor dezvoltarea comunei Garoafa. Și în principiu au dreptate, însă nici șeful consilierilor PNL de la Garoafa și nici superiorii acestuia de la PNL Vrancea nu explică următoarele:

  1. De ce n-au luat măsuri, pentru că ar fi putut să o facă, astfel ca la ora desfășurării ședinței să nu depindă de votul PSD și ALDE?
  2. De ce domnul președinte al PNL Vrancea Cătălin Toma, care este atât de apropiat politic de șeful filialei Vrancea ALDE, Ionel Cel Mare, nu l-a contactat pe acesta să-i explice că este în interesul comunității din Garoafa ca omnul din partidul său, consilier local în Consiliul Local al Comunei, cu toate ”conturile pe care le are de reglat” cu actualul primar la comunei, Laurențiu Diaconu, trebuie să voteze pentru proiectul  ”privind acordarea facilităților fiscale prevăzute de Legea nr.186/2013 privind constituirea și funcționarea parcurilor industriale, în vederea sprijinirii investițiilor ce urmează a fi realizate de administratorul și rezidenții Parcului Industrial Vrancea”? 

Când a fost vorba de păstrarea indemnizațiilor nesimțite ale membrilor ATOP sinecuriști de partid, să ne amintim că președintele PNL Cătălin Toma s-a dovedit bun și eficient negociator și cu ALDE și cu USR-PLUS și cu PSD. Acum, în cazul proiectului atât de important privind acordarea facilităților fiscale pentru Parcului Industrial Vrancea, de ce o fi stat oare atât de ascuns ”după copac”? 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.