Politică

CJ cere Primăriei Focșani 6,2 hectare de teren pentru spital

Mihai Boicu
26 ian 2018 2902 vizualizări

CJ cere terenul necesar pentru un viitor spital județean după ce în Consiliul Local s-a discutat despre această trecere, deși în mod normal trebuia să se întâmple invers u la ședința extraordinară de luni, consilierii județeni au de aprobat solicitarea trecerii din domeniul public al Focșaniului în domeniului public al județului a suprafeței de 6,2 hectare

Consiliul Județean Vrancea a fost convocat luni în ședință extraordinară, unul dintre cele două puncte de pe ordinea de zi referindu-se la terenul pentru un posibil viitor spital județean. Proiectul prevede aprobarea de către consilierii județeni a unei solicitări adresate municipalității pentru suprafața de 62000 mp de teren. Acest proiect a dat naștere unui război politic între PSD și PNL pe plan local, după ce liberalii au refuzat la ședința din 23 ianuarie a Consiliului Local Focșani ca terenul să treacă la CJ, cerând un răgaz de câteva zile pentru a studia documentele. PSD a ieșit imediat la atac, acuzând că liberalii blochează construcția unui nou spital, cu fonduri de la Banca Mondial. Ulterior, aleșii PNL au susținut că sunt neconcordanțe în ceea ce privește documentele proiectului, referitor la suprafață și proprietarii terenului. Se pare că măcar unul dintre aspectele semnalate se confirmă, în ceea ce privește mărimea terenului.  Inițial, CJ ceruse 5 hectare, Primăria Focșani a identificat 6,2 hectare, deși Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară făcea referire la o suprafață mai mică.  Practic, se pare că abia cum se intră într-un circuit normal al trecerii terenului de la Primăria Focșani, în sensul că a fost identificată o suprafață, CJ face o solicitare privind trecerea acesteia în domeniul public al Focșaniului în domeniul public al județului, urmând ca abia după aceea Consiliul Local să decidă dacă este de acord cu ea. Din referatul proiectului de hotărâre supus aprobării CJ la ședința de luni reiese că Primăria Focșani a informat CJ abia pe 25 ianuarie că a găsit un teren de 62000 mp pentru spital, la două zile după ce proiectul a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local, chiar înainte de începerea ședinței. ”Urmare a solicitării noastre, prin adresa nr. 6944/25.01.2018, Primăria Municipiului Focșani ne informează că a identificat un teren în suprafață de 62.000 mp situat în extravilanul Municipiului Focșani, Tarla 80, Parcela 424/1A, în imediata vecinătate a terenului cu destinația ”Poligon MApN (în zona Șoseaua de centură – ”Calea Munteniei”, având următoarele vecinătăți: la nord și la est – drum exploatare și Ministerul Apărării Naționale, la sud – proprietăți particulare și la vest – drum acces. Având în vedere că sursa de finanțare necesară construirii unui spital județean este accesibilă tuturor județelor, iar această finanțare se atribuie în ordinea solicitărilor (conform principiului primul venit, primul servit), actele administrative în baza cărora se va opera transferul dreptului de proprietate publică asupra terenului pe care urmează a se construi spitalul, este necesar a se încheia într-un timp cât mat scurt, pentru a avea posibilitatea să demarăm celelalte demersuri în vederea realizării obiectivului”, se arată în referatul proiectului de hotărâre. (M. B.)

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.