Politică

CJ a dat mai puțini bani primarilor PNL, pe motiv că au primit de la Finanțe

Mihai Boicu
30 ian 2018 1840 vizualizări

Așa cum era de așteptat, majoritatea PSD din Consiliul Județean a votat la ședința de luni ca proiectul de alocare a fondurilor din impozitul pe venit către primărie să fie aprobat în forma propusă inițial.

VIDEO-Atlas TV Focșani  

Liberalii au solicitat explicații pentru care comunele PNL primesc mai puțini bani, în timp ce reprezentanții PSD și ai CJ au argumentat, cum s-a întâmplat și în anii trecuți, că au primit bani mai mulți bani de la Finanțe. Consilierul PNL Emilian Diaconu a propus votarea unui amendament potrivit căruia fondurile să fie împărțite după criteriile stabilite de lege, prin raportarea la numărul de locuitori, dar acesta a picat la vot.

”Există primării care au primit 0 lei de la Finanțe, Bălești, Andreiașu, Nănești, dar care primesc sume diferite de la CJ. La Bălești se propun 70.000 lei, la Andreiașu și Nănești 120.000 lei, respectiv 140.000 lei. Tîmboești primește 90.000 lei deși are arierate”, a spus liberalul Emilian Diaconu. 

În replică, social – democratul Constantin Guguianu a spus că situația de la Andreiașu a fost cauzată de fostul primar PNL și contabilul primăriei. ”Cunosc foarte bine situația de la Primăria Andreiașu, comună păstorită de un primar PNL și de un contabil șef total iresponsabil, care în ultimii patru ani nu a înregistrat nicio factură în contabilitate, decât atunci când o plătea. În această situație, la sfârșitul anului 2016, Primăria Andreiașu avea zero arierate”, a spus Constantin Guguianu.

Acesta a susținut că ulterior facturile neînregistrate au fost găsite în biroul contabilului. Din acest motiv, comuna nu a putut primi bani de la Finanțe și are nevoie de fonduri de la CJ pentru funcționare și proiectele în derulare. Liberalii au susținut că se creează dezechilibre și nu se respectă legea. ”Nu se poate spune că primăriile liberale nu au investiții și nu au arierate”, a remarcat Emilian Diaconu.

Proiectul de împărțire a fondurilor a fost adoptat cu abținerea consilierilor PNL. În total, sumele alocate primăriilor și comunelor din Vrancea de către CJ se ridică la 7,748 milioane lei, de zece ori mai puțin decât au solicitt primarii. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.