Politică

Circumscripțiile veterinare vor fi reorganizate ”pentru clientela de partid”

Mihai Boicu
19 oct 2017 2353 vizualizări

Președintele PNL Vrancea spune că în spatele unei reorganizări se ascunde intenția de a angaja oamenii PSD

 

Senatorul PNL Cătălin Toma a acuzat faptul că actuala putere vrea reorganizarea circumscripțiilor sanitare – veterinare, pentru angajarea clientelei politice. Potrivit acestuia, în Comisia de afaceri europene s-a votat miercuri OUG 71/2017, care prevede desființarea circumscripțiilor sanitare veterinare pe motiv că nu există suficient personal în punct de frontieră. ”Practica este simplă: când nu putem angaja oamenii care au lipit afișe sau au ajutat în campania electorală, PSD a găsit o soluție și anume a băgat în Guvernul Tudose – Dragnea o ordonanță care prevede reorganizarea, prin desființarea și comasarea circumscripțiilor veterinare. (...) Ordonanța va crea cadrul legal pentru a desființa, comasa și reorganiza circumscripțiile sanitare – veterinare, pe principul faptului că, vezi Doamne, cei de la frontieră nu au suficient personal și nu pot avea o activitate bine controlată și monitorizată de direcțiile județene. O cacealma pe care o îmbracă legislativ, astfel încât să își mulțumească clientela de partid”, a declarat președintele PNL Vrancea, în cadrul unei conferințe de presă. Cătălin Toma a mai spus că în Comisia de administrație publică majoritatea PSD și ALDE a respins propunerea de redistribuire a cotelor de impozitul pe venit către administrațiile locale în procent de 80%. Motivația ar fi Guvernul intenționează ca de anul viitor procentul să fie de 100%. (M. B.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 2373 zile, 14 ore, 41 minute, 55 secunde
Dom Senator nu am înțeles absolut nimic. Cum vrea sa angajeze PSD prin acest proiect ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.