Politică

Cel mai mare steag al UE din România ajunge în Piața Unirii, din Focșani vineri, 10 august, la ora 16:15

Ziarul de Vrancea
9 aug 2018 1692 vizualizări

Cel mai mare steag al UE din România, dus la București de filialele USR din Moldova „Pentru o Moldovă Europeană”

Filialele USR Vrancea, alături de filialele Uniunii Salvați Romania din Bârlad, Botoșani, Iași, Vaslui, Galați și Buzău, organizează vineri - 10 august 2018, un marș “Pentru o Moldovă Europeană” și invită cetățenii din regiunea Moldovei să participe într-un număr cât mai mare la turul desfășurării celui mai mare steag al Uniunii Europene din România.                                                                                  

USR Vrancea îi invită pe cetățenii Focșaniului care doresc să își exprime susținerea valorilor europene prin acest gest simbolic să participe în Piața Unirii vineri, 10 august, la ora 16:15, la desfășurarea uriașului steag al UE.

Peste 50 de membri ai filialelor USR din Moldova vor străbate mai multe orașe în drumul lor spre protestul din Piața Victoriei din București organizat de mai multe grupuri civice ale românilor din diaspora și vor desfășura în fiecare oraș un steag imens al Uniunii Europene.

Președinții filialelor USR din Moldova si din județul Buzău transmit că regiunea Moldovei susține implementarea valorilor europene în România și respectarea principiilor care stau la baza acestora.

"Evenimentul USR reamintește și dorința locuitorilor Moldovei de a avea o infrastructură europeană, care să deschidă calea dezvoltării economice a regiunii noastre și crearea de șanse pentru românii care își doresc să muncească în țara lor. Moldova europeană are nevoie de autostrada Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Iași pentru a atrage investitori și a crește numărul locurilor de muncă, iar deschiderea către Europa și progres este vitală", declară președintele USR Vrancea, Cosmin Timofte.

Traseul marșului „Pentru o Moldovă Europeană” este următorul: Botoșani (ora 08:00), Iași (ora 10:30), Vaslui (ora 12:15), Bârlad (ora 13:45), Tecuci (ora 15:00), Focșani (ora 16:15, Piața Unirii), Buzău, (ora 18:00), București, (Piața Victoriei, ora 20:15).

De asemenea, Uniunea Salvați România organizează pe 9, 10 și 11 august Zilele Diasporei, pentru a discuta cu românii de peste hotare care vin în țara cu ocazia mitingului din data de 10 august despre relația cu statul român și despre implicarea lor în dezvoltarea economiei românești.

Parlamentarii USR vor prezenta inițiativele îndreptate către diaspora română la sediul din Bulevardul Aviatorilor Nr. 9, iar cei peste 50 de membri ai USR Diaspora vor prezenta activitatea filialei și perspectivele de viitor ale acesteia.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.