Politică

Cei 6 candidați DNA au fost admiși pentru proba interviului

Ziarul de Vrancea
29 aug 2018 832 vizualizări

O primă etapă a fost parcursă în concursul DNA. Toţi cei 6 candidaţi au fost admisi pentru proba interviului care are loc săptămâna viitoare. Întâlnirile cu Tudorel Toader pentru interviu vor avea loc pe 3 şi 4 septembrie a anunţat Ministerul Justiţiei.

 

Sunt șase candidați la conducerea DNA, ultimii doi procurori care și-au depus candidaturile sunt Adina Florea și Sorin Armeanu. Adina Florea a fost procuror general și apoi procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Sorin Armeanu este prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. De asemenea, și-au depus candidaturile procurorul militar Nicolae Lupulescu, procurorul Paula Tănase de la Parchetul Curţii de Apel Galaţi, procurorul Gabriela Scutea și procurorul Andrei Bodean, fost procuror la DNA Constanța. Andrei Bodean a instrumentat unul din dosarele fostului șef al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, în care acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare, și un dosar al fostului primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, în care acesta a primit o condamnare la 6 ani și 6 luni de închisoare, în primă instanță. Paula Tănase are 47 de ani şi este procuror la Parchetul Curţii de Apel Galaţi, iar anterior, începând cu 2009, ea a lucrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. În perioada 2007-2009, Paula Tănase a fost procuror al Secţiei judiciar-penale din cadrul aceleiaşi instanţe, iar în perioada 2006 - 2007, procuror la Secţia Urmărire penală la aceeaşi instanţă. Ea a intrat în magistratură în 1996, ca procuror stagiar la Parchetu Judecătoriei Galaţi, după ce a absolvit Facultatea de Drept din Iaşi, cu media 9.46. Paula Tănase scria despre ea, în anul 2012, că deşi au existat perioade în care a instrumentat şi o mie de dosare pe an, avea ”stoc zero de la o săptămână la alta” şi nu a avut ”nicio restituire sau achitare în soluţiile de trimitere în judecată dispuse”. Ea a candidat şi în 2012 pentru conducerea DNA. Nicolae Lupulescu are gradul de general-maior şi este procuror la Secţia Parchetelor Militare din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. El a fost detaşat la Ministerul Apărării Naţionale, în martie 2016, pentru o perioadă de trei ani, prin Hotărârea CSM nr. 148/ 2016. Lupulescu a candidat, în martie 2015, pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT, alături de Ioana Albani, Daniel Horodniceanu, Giorgiana Hosu, Adrian Glugă şi Cătălin Borcoman. Gabriela Scutea este în prezent procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov. Ea a fost numită procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă ÎCCJ în 2007, la propunerea ministrului Justiției de atunci, Monica Macovei, și a îndeplinit această funcție până în 2013. Între 2013 și 2016 a fost înalt reprezentant al Ministerului Justiției pentru relația cu Comisia Europeană pe aspectele referitoare la îndeplinirea condiționalităților stabilite în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) privind reforma sistemului judiciar şi lupta anticorupţie. În ianuarie 2016 a fost numită secretar de stat la Ministerul Justiției. În perioada 3-5 septembrie, candidaţii vor susţine interviul cu ministrul Justiţiei, iar în 6 septembrie ar urma să fie anunţate rezultatele selecţiei.

Informații+ VIDEO:CANALUL DE STIRI


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.