Politică

Ce acuzații îi aduce Gabriela Firea lui Marian Oprișan, în scandalul momentului în PSD

Ziarul de Vrancea
10 iun 2019 4513 vizualizări

Conform adevarul.ro care o citează pe Gabriela  Firea: Oprişan l-a acuzat pe Stănescu, pe grupul intern de WhatsApp, că vrea să facă PSD mic şi să i-l dea lui Ponta

 

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a precizat, luni, la sediul central al partidului, că există tensiuni în partid şi a povestit că Marian Oprişan l-a acuzat pe fostul preşedinte executiv PSD Paul Stănescu, pe grupul intern de WhatsApp al liderilor partidului, că vrea să facă PSD „mic” şi să i-l dea lui Victor Ponta.

Domnul Oprişan l-a acuzat, de fapt, pe domnul Stănescu că nu ştie să scrie. Să nu încep eu să vorbesc de problemele gramaticale, haideţi să fim civilizaţi şi să pastram o limită în toate. Nu este normal, dupa ce el l-a atacat pe Paul Stănescu pe grupul preşedintilor PSD de pe WhatsApp, a spus nişte minciuni, că vrea sa facă PSD mic să i-l dea lui Victor Ponta. Va dati seama cam ce relatii avem? Eu l-am aparat, doamna Olguţa l-a aparat, dpmnul Buzatu l-a aparat, iar el de supărare că am îndrăznit s-a razbunat pe mine venind cu tot felul de aberaţii”, a declarat Firea.   Primarul  general a mai relatat că Oprişan a venit în şedinţa de Comitet Executiv cu o poveste nouă. „Asta e poveste elucubrantă (că Paul Stănescu, Marian Oprişan şi Florin Pandele au vorbit de amnistie şi graţiere - n.r.). Când am ajuns acasă seara l-am intrebat pe soţul meu şi mi-a zis «Da, ne-am intâlnit şi Oprişan ne-a rugat să îl ajutăm să fie preşedintele PSD când încă era domnul Dragnea', a subliniat Firea.

Text informații:adevarul.ro

Citiți și:Oprișan face programul politic la PSD și ar vrea să fie candidat la prezidențiale

 

Conducerea PSD se întrunește luni, când are loc ședința Biroului Permanent Național, pentru a pune la punct detaliile viitorului Congres, dar și cine vor fi propunerile de vicepremieri. Partidul își va stabili o nouă conducere pe 29 iunie, după cum s-a stabilit vinerea trecută. Atunci a avut loc o ședință cu scântei a conducerii PSD, când Paul Stănescu a demisionat din funcția de președinte executiv, iar Marian Oprișan ar fi avut contre cu Marcel Ciolacu, noul președinte al Camerei Deputaților și ar fi lansat acuzații la adresa lui Paul Stănescu și Gabrielei Firea. Oprișan se situează în tabăra Viorică Dăncilă, care a vrut organizarea unui congres cât mai rapid. La ședința de vineri s-a mai decis înființarea a trei comisii. Comisia care va face programul politic al PSD este condusă de Marian Oprișan. Baronul de Vrancea a obținut deja mai multe avantaje de când s-a  întors rapid împotriva lui Liviu Dragnea. Mai întâi, legislația electorală a fost schimbată pentru ca președinții consiliilor județene să fie aleși direct de alegători, într-un singur tur. De asemenea, la Focșani va funcționa o direcție regională de drumuri și poduri, prin spargerea direcției de la Iași. Oprișan a primit și conducerea unei comisii din PSD și, probabil, va încerca să obțină o funcție importantă la Congresul PSD. O altă discuție care se poartă în partid este cea privind candidatul la alegerile prezidențiale. Potrivit unor surse citate de Mediafax, Viorica Dăncilă ar fi spus că nu este interesată să candideze și că va susține candidatul desemnat de partid. Printre cei interesați ar fi Eugen Teodorovici, Olguța Vasilescu și, din nou, Marian Oprișan, ale cărui ambiții pentru o asemenea funcție au mai apărut în diverse scenarii. De la dispariția din prim plan a lui Liviu Dragnea, puterea în PSD a ajuns la baronii partidului, printre care și Marian Oprișan. (M. B.)



 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.