Politică

Cazul Chirica de Vrancea: Fost consilier local PSD, ajuns candidat PNL la funcția de primar al orașului Panciu

Ziarul de Vrancea
9 mar 2020 5461 vizualizări

O situație care ne aduce aminte de cea din Iași, unde Mihai Chirica, actualul primar ex-PSD, candidează din nou la funcția de primar, însă din partea PNL, se întâmplă și pe plaiurile vrâncene, la Panciu. 

Nicolae Mărăscu, fost consilier local al orașului Panciu din partea PSD în mandatul 2012-2016 și fost manager al Spitalului Orășenesc Panciu timp de opt ani (2009-2017), și-a lansat sâmbătă candidatura la funcția de primar al aceluiași oraș, de această dată fiind susținut de PNL. 

După 2005, Nicolae Mărăscu a fost numit de fostul PD director economic al Spitalului Județean Focșani, iar în 2009 a ajuns director general la Spitalul Orășenesc Panciu. Pe partea politică, Nicolae Mărăscu a fost candidat la Consiliul local Panciu în anul 2012, pe locul trei pe lista PSD.

După opt ani în postul de director al Spitalului Orășenesc Panciu, Nicolae Mărăscu pierde funcția. Oficial, ”la data de 30 iunie 2017, a încetat de drept contractul de management al domnului Nicolai Mărăscu. Fostul manager nu și-a mai manifestat dorința de a-și continua activitatea la conducerea Spitalului, astfel că nu s-a putut organiza în timp util concursul pentru ocuparea postului de manager”, se preciza într-un comunicat de presă al Primăriei orașului Panciu în iulie 2017. Neoficial, surse politice acreditau încă de atunci ideea conform căreia Iulian Nica ar fi fost interesat să scape de un contracandidat puternic la următoarele alegeri locale. Potrivit acestora, se aflase că Nicolae Mărăscu dorea să candideze la Primăria Panciu, iar poziția de la conducerea Spitalului îi conferea un plus de vizibilitate.   

Iată ce spun liberalii despre candidatul lor la postul de primar al orașului Panciu: „Orice lucru de succes din lumea asta are un brand, o marcă. Să crești brandul, să-l faci cunoscut tuturor este cel mai greu. Panciu este un brand recunoscut, dar care a intrat în anonimat din cauza administrației pesediste ce a distrus ușor, ușor acest oraș. Cu un primar obsedat de cultul personalității, părăsit de tineri, invadat se câini comunitari, Panciu devine tot mai «prăfuit». Nicolae Mărăscu este omul care a făcut un brand din Spitalul Orășenesc Panciu, dar care a fost îndepărtat din motive politice. Prin susținerea candidaturii sale la funcția de primar al orașului Panciu, Partidul Național Liberal Filiala Vrancea ii oferă ocazia domnului Mărăscu șansa de a readuce Panciului vechea strălucire și notorietate. Să însănătoșească Panciu. Lansarea candidaturii domniei sale a avut loc astăzi, în prezența președintelui PNL Vrancea, senatorul Cătălin Toma, a ministrului Ion Ștefan, a prim-vicepreședintelui Moroșanu Daniel, primarilor liberali Nicolae Braicău, Dragoș Ciobotaru și Corneliu Cristian, a unor membrilor din BPJ, dar și a peste 150 de pănceni, membri și simpatizanți liberali. ”

Text informații: PNL Vrancea 

Deși în special în diverse grupuri pe Facebook așteptările erau ca Ovidiu Burdușa, secretar de stat în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, să fie candidatul PNL la postul de primar al orașului Panciu, opțiunea finală este, iată, Nicolae Mărăscu. Ca și în cazul, primarului Mihai Chirica al municipiului Iași, liberalii invocă sondajele de opinie în alegerea cadidatului pentru postul de primar al orașului Panciu.

Pe de altă parte, așa cum ați putut afla din articolul Exploziv la Panciu! | Plângerile împotriva primarului, parte a răfuielilor interne din PSDpublicat recent în Ziarul de Vrancea, candidatura lui Nicolae Mărăscu la postul de primar al orașului Panciu ar fi sprijinită inclusiv de o tabară din PSD Panciu, grupată în jurul fostului parlamentar de Vrancea, Ciprian Nica.

Se spune că inclusiv recentele percheziții efectuate de procurori la Primăria Panciu ar putea avea legătură cu răfuielile politice din interiorul PSD. Surse politice susțin că în spatele plângerilor penale care vizează activitatea primăriei și a societății Duspi Serv SRL din subordine, s-ar afla fostul deputat PSD Ciprian Nica.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.