Politică

Cătălin Toma zice că a fost președintele delegației României la Congreul Puterilor Locale și Regionale din Europa(CPLRE)

Ziarul de Vrancea
13 oct 2022 1585 vizualizări

Într-o postare activată pe contul său de faceboo, președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma anunță că a reprezentat administrația din România, în calitate de președinte al delegației  țării la Congreul Puterilor Locale și Regionale din Europa(CPLRE) 

Am reprezentat astăzi( n.r. miercuri 12 ocotombrie 2022) administrația din România, în calitate de președinte al delegației țării noastre la  Congreul Puterilor Locale și Regionale din Europa(CPLRE) , la întâlnirea cu raportorii desemnați pentru vizita de monitorizare aferentă respectării prevederilor Cartei Europene  a Autonomiei Locale, ratificată de România în anul 1997.

 Precedenta monitorizare a avut loc în anul 2011, iar astăzi s-a discutat aplicat despre noutățile legislative și despre soluțiile adoptate de România pentru creșterea capacității administrative și a consolidării democrației.

 În calitate de fost parlamentar și ales local, actual președinte al Consiliului Județean Vrancea, pot să afirm că în România s-au făcut pași importanți în implementarea prevederilor Cartei Europene a Autonomiei Locale (CEAL) și în continuare vom analiza măsurile dispuse în Raportul de monitorizare din anul 2011.

 Concluzia întâlnirii a fost că România este pe drumul cel bun, iar fondurile pe care le-a accesat în ultimii 12 ani au contribuit la îndeplinirea mai multor criterii prevăzute în Carta Europeană a Autonomiei Locale.

 La eveniment au participat și reprezentanți ai structurilor asociative ale autorităților publice locale din România, cum ar fi AMR ( Constantin Toma-primar Buzău, Attila Korodi, primar Miercurea Ciuc, Diana Iancu decan al facultății de administrație publică din cadrul SNSPA), AOR (Emilia Oprea ,primar oraș Chitila, Anastase Moraru , primar oraș Isaccea), respectiv ACoR ( Valentin Ivan, primar comuna Sadu, județul Sibiu).

 Raportorii veniți în România pentru întâlnirea de astăzi au fost Marc Cools (Belgia), președinte al Grupului Liberal-Democrat la Congresul Autorităților Locale și Regionale a  Consiliului Europei și Gavid Eray ( Elveția), președintele delegației Elveției la Congres.

Congresul Puterilor Locale și Regionale din Europa (CPLRE) a fost înființat în anul 1994, înlocuind „Conferința autorităților locale și regionale din Europa” creată în 1957. Astăzi, Congresul este un jucător major în promovarea democrației autentice de bază în cele 46 de state membre ale Consiliului Europei. CPLRE este vocea regiunilor și a autorităților locale din Europa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.