Politică

Cătălin Toma și Ionel Cel Mare, criticați dur de consilierul județean Vasile Alexe pentru evenimentul „La Crâng de Crăciun”

Ziarul de Vrancea
15 dec 2022 6686 vizualizări
Consilierul județean USR, Vasile Alexe(foto mijloc) îi critică dur într-o postare activată pe contul său de facebook pe președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea , Cătălin Toma ( foto stânga) și respectiv Ionel Cel Mare ( foto dreapta).Alexe îi numeșete pe cei doi șefi ai miniparlamnetului Vrancea, ”mai micii județului” și își începe o postare axtivată sâmbătă10 decembrie 2022, pe contul său de facebook, conținând critici dure pentru Toma și Cel Mare cu următoarea frază:”Cu un festivism demn de epoca comunistă, mai micii județului s-au întrecut la pozat la festivitățile din Crângul Petrești.”
Consilierul județean USR, Vasile Alexe(foto mijloc) îi critică dur într-o postare activată pe contul său de facebook pe președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea , Cătălin Toma ( foto stânga) și respectiv Ionel Cel Mare ( foto dreapta).Alexe îi numeșete pe cei doi șefi ai miniparlamnetului Vrancea, ”mai micii județului” și își începe o postare axtivată sâmbătă10 decembrie 2022, pe contul său de facebook, conținând critici dure pentru Toma și Cel Mare cu următoarea frază:”Cu un festivism demn de epoca comunistă, mai micii județului s-au întrecut la pozat la festivitățile din Crângul Petrești.”

Pe lângă laudele sub formă de comentarii măgulitoare pe Facebook de la subordonații politici despre evenimentul „La Crâng de Crăciun”, șefii județului Vrancea, Cătălin Toma și Ionel Cel Mare, au primit și critici. Cele mai dure vin din partea consilierului județean USR Vasile Alexe, aliat cu cei doi șefi în majoritatea miniparlamentului Vrancei.

Citiți în continuare ce critici le aduce consilieul județean USR Vasile Alexe președintelui Cătălin Toma și vicepreședintelui Ionel Cel Mare, pe care-i numește „mai micii județului”, pentru evenimentul „La Crâng de Crăciun”.

Cu un festivism demn de epoca comunistă, mai <<micii județului>> s-au întrecut la pozat la festivitățile din Crângul Petrești.

Bolnavi după aprecierile de pe rețelele de socializare, s-au întrecut în a se lăuda cu participarea lor la festivități în timp ce mulți dintre vrânceni:

- nu au bani să-și achite facturile la energie,

- își sparg băile de ulei ale mașinilor pe drumurile <<modernizate de administrația județeană>>. Toate acestea, nu-i împiedică pe <<mai micii>> județului să cheltuie sume importante din buget pentru campanii electorale.

Poate ne comunică mai <<micii județului>> pentru câte din proiectele aprobate în plenul CJ Vrancea a fost înaintată documentația în vederea semnării contractelor de finanțare prin PNI - Programul Național de Investiții <<Anghel Saligny>>.

Vă spun părerea mea -zero.

De ce această situație?

- Din cauza incompetenței și a lipsei de responsabilitate din partea mai <<micilor județului>>

- Pentru că, pentru ei contează doar imaginea și aprecierile de pe rețelele de socializare din partea <<salahorilor>> de partid.

- Vrancea, este pe locuri fruntașe la cel mai mic salariu din România, dar își permite să cheltuie sume importante de bani pe <<chermeze>>.

- La Vrancea mor pacienți pe holurile de triere de la UPU și dacă rețin bine 3 anchete pe morți suspecte în ultimul an, dar vrem spital regional.

- Construim parc industrial cu o albie de râu pe mijlocul suprafeței destinate obiectivului.

- Construim poduri care se dărâmă,

- Nu construim pârtii de schi și infrastructură pentru turism pe motiv că nu avem zăpadă, în condițiile în care aproximativ 30% din suprafața județului e zonă de deal și de munte si e împădurită,

- Nu facem nimic pentru modernizarea infrastructurii din punct de vedere al dezvoltării turismului decât dacă vine de la <<partidul de la guvernare>>.

Sunt multe de spus și vor fi spuse la timp.

Vrancea, se află astăzi aici din punct de vedere al dezvoltării pentru că așa a decis factorul politic.

Și asta se poate observa dacă analizați obiectiv ceea ce se întâmplă pe <<piața politică>>.

Guvernarea PSD-PNL-UDMR își dorește o Românie asistată social, familii la mila vaucherelor sociale acordate de guvern în schimbul voturilor.”-Vasile Alexe

Trebuie precizat că nu sunt primele critici dure pe care consilierul județean Vasile Alexe i le adresează președintelui Consiliului Județean Cătălin Toma

Citiți și răbufnirea pe facebook a consilierului județean USR Vasile Alexe, publicată sub forma unui comentariu la un articol postat în ediția electronică a Ziarului de Vrancea după ce proiectul inițiat de el și colegul său Mihăiță Lepădatu a picat la vot în ședința Consiliului Județean Vrancea de joi 16 iunie 2022. Proiectul propunea reducerea îndemnizațiilor membrilor ATOP Vrancea în marea lor majoritate sinecuriști de partid care pot încasa 3400 de lei pe lună pentru 2 ore de ședință și a fost blocat prin abținerea la vot a consilierilor PNL-ALDE

Din păcate, proiectul a picat. Partidul celor mai mulți beneficiari ai îndemnizației s-au abținut. Cum să piardă ei mălaiul. Am ajuns la vorba unui bătrân care, nu cu mult timp în urmă a spus: să vă ferească Dumnezeu să ajungă țărăniștii și liberalii la putere. Țăraniștii s-au dus, liberalii? Liberali adevărați sunt puțini și sunt ținuți în lesă de psd-iștii intrați în partid. Este rușinos ce s-a întâmplat astăzi prin votul colegilor consilieri județeni PNL! Acum circa doi ani îi făceam campanie electorală actualului președinte de CJ și azi constați că de fapt a fost o muncă în zadar! Face scandal cu „bolidul" achiziționat de Oprișan, iar el își trimite copilul la școală cu mașina și șoferul Consiliului Județean. Ce e ăsta, tupeu, impertinență sau pișat pe votul vrâncenilor? Apropo, vreo instituție de aplicare a legii s-a autosesizat pe speță? Dar culmea ridicolului în ședința de astăzi (n.r. joi 16 iunie 2022) a fost „lecția" pe care mi-a dat-o „Portofel" despre cât de mult luptă membrii ATOP cu hoții, cu cei care comit infracțiuni prevăzute în codul penal și bla, bla! Mie, care am o carieră de 26 de ani în Poliție! Mie, căruia mi-au fost incendiate casa și mașina! Si de cine?! Sictir! Asta este valoarea politicii la Vrancea. Cand te uiți cam ce e în CV- ul unora, a celor care le-au publicat, constați ca mulți au avut beneficii doar stând cu căciula în mână la ușa partidului. Vă invit, stimabililor colegi consilieri județeni ai PNL care sunteți membri în ATOP, să mergeți la poarta fabricilor din județ și să le spuneți oamenilor că încasați 3400 de lei lunar pentru câteva întâlniri. Puteti sacrifica scroafa și desfunda șampania că v-a rămas sinecura! Și acum dați drumul la atac prin toate conturile false că bărbați nu sunteți. Cât despre vrânceni, atenție cui acordați votul și cereți-le explicații! Eu m-am cam săturat, dar nu mă las! Voi sta în gâtul lor și le voi face viața un coșmar. ”-Vasile Alexe

De asemenea într-o postare activată pe contul său de facebook, consilierul județean USR Vasile Alexe face publică o replică acidă după ce în cadrul ședinței Consiliului Județean Vrancea de joi, 7 iulie 2022, a fost „ureceheat” de președintele Cătălin Toma. Motivul „urecehelii” l-a constituit o postare făcută pe Facebook de Alexe în zilele anterioare ședinței de CJ.

În cuprinsul acesteia, Alexe arăta că o sumă de 300.000 lei (trei miliarde de lei vechi) era prevăzută într-o anexă a rectificării pentru a fi cheltuită la manifestările ce se vor desfășura sub genericul „Vrancea Eroică”, fără a fi însoțite de o justificare a respectivelor cheltuieli. Supărarea lui Cătălin Toma a fost probabil accentuată și de faptul că Ziarul de Vrancea a făcut cunoscută nemulțumirea consilierului județean USR Vasile Alexe, într-un articol denumit Propunere de suplimentare a bugetului cu iz de „paranghelie” în ședința de joi a CJ Vrancea.

Citiți în continuare textul integral al replicii acide a consilierului județean USR , Vasile Alexe în care acesta menționează printre altele: „Pentru mine este evident că democrația este batjocorită de actuala conducere a CJ, iar noul baron și-a depășit mentorul pe care l-a înlocuit în 2020. Sunt extrem de dezamăgit că, și prin votul meu, am girat încheierea alianței electorale cu PNL la ultimele alegeri locale din care au rezultat.

Un președinte al CJ total nepotrivit și care lucrează împotriva interesului vrâncenilor,

• Menținerea tradiției păguboase a parangheliilor cu bugete disproporționate,

• Folosirea banilor publici, personalului și a bunurilor insituției pentru interese personale (vă amintiți de transportul odraslei la școală cu mașina, combustibilul și șoferul instituției),

• Supradimensionarea organigramei cabinetului propriu pentru a oferi slujbe inutile unor apropiați (conform acuzelor unui consilier județean rostite în ședința din 16 iunie).”-Vasile Alexe

Cine este consilierul județean Vasile Alexe

Fost ofițer de poliție, licențiat în Drept și fost șef de birou in cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, vrânceanului originar din Suraia i-au fost incendiate casa și mașina în perioada când răspundea de combaterea contrabandei, evaziunii fiscale și a spălarii banilor.

Numele meu este Alexe Vasile, am 51 de ani, sunt căsătorit și tată a doi brazi de băieți (cel mare inginer și cel mic tocmai a terminat facultatea). Am absolvit facultatea de drept cu diplomă de licență la Academia de Poliție «Alexandru Ioan Cuza», unde am absolvit și studii postuniversitare în domeniul științelor penale.Toată cariera mi-am dedicat-o meseriei pe care am practicat-o cu devotament începând de la cea mai mica funcție până la cea mai mare pe care am ocupat-o. Am lucrat în domeniul ordinii publice, poliția judiciară și ultimii 12 ani am condus un birou în cadrul Serviciulu de Investigarea Criminalitățtii Economice. Am soluționat dosare cu prejudicii mari și am destructurat grupuri infracționale, în doi ani consecutiv cauze soluționate de mine fiind prezentate la concursuri și seminarii organizate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. 26 de ani am prins hoți, începând de la găinari până la fraudare fonduri europene, liniile de muncă de care am răspuns fiind combaterea contrabandei, evaziunii fiscale și a spălării banilor. Integritatea mea ca polițist nu a putut fi pusă la îndoială, în decursul carierei fiind recompensat pentru că am refuzat mita însă, exercitarea cu pasiune a meseriei de polițist mi-a adus prejudicii deosebit de mari din punct de vedere material și o decepție imensă față de o parte din colegii mei. Sper să nu se repete în politică! În mai 2014, autori necunoscuți mi-au incendiat casa și în august 2016 mi-au incendiat autoturismul proprietate personală fără ca statul român să-mi acorde vreo despagubire sau protecție! Cu toate acestea, nu m-am lăsat intimidat. În ziua în care mi-a fost incendiată mașină (02:45), am mers la serviciu și la ora 16:00, constituiam escorta pentru introducerea în arest a unui suspect într-o cauză pe care o soluționam.Toți acești 26 de ani i-am trăit în Ardeal, printre secui, oameni deosebiți ca valoare și caracter și de la care am învățat multe. În prezent sunt pensionar.În iunie 2019 m-am decis să fac politica și să mă înscriu în USR considerând că toate acele principii promovate de partid precum «Fără penali în funcții publice» sunt și realizabile. Când 26 de ani prinzi hoți nu poți merge în alt partid! Am candidat la alegerile locale la funcția de consilier județean pe lista Alianței electorale PNL-USR-PLUS. În prezent sunt consilier județean, președinte al comisie juridice din CJ Vrancea și lider de grup. În cele 7 luni de mandat am lucrat și depus documentația pentru 3 proiecte de hotărâri (modernizare DJ 204G, diminuare îndemnizații ATOP și actualizarea programului de transport public județean de persoane, ultimul depus.în 15 iunie 2021), am participat la ședințe de constituire a CL în mai multe UAT-uri unde partidul are consilieri, am participat la toate ședințele de consiliu județean și la ședințe ale consiliilor locale unde colegii au solicitat prezența mea pentru detensionarea unor situații, am făcut informări, am asigurat permanența la audiențe în cadrul partidului și CJ, am solicitat informații la primarii și societăți din subordinea CJ unde oamenii au sesizat probleme ce nu se rezolvau.”- a scris Vasile Alexe într-o autoprezentare transmisă în urmă cu aproximativ un an și jumătate de zile, Ziarului de Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.