Politică

Cât de jos a fost coborâtă ștacheta modului de a înțelege și face politică în Consiliul Local Focșani!

Ziarul de Vrancea
15 feb 2018 1613 vizualizări

În afara episodului  prin care puterea și opoziția  din Consiliul Local Focșani și-au disputat  sala de ședințe a Primăriei precum galeriile  cu poftă de ”cafteală”  ale echipelor de fotbal la ultima întrunire a  aleșilor municipiului reședință de județ, s-a mai petrecut un moment șocant. Venit  parcă să coboare și mai jos ștacheta modului de a înțelege și face politică prin județul Vrancea în anul de grație 2018.

Astfel, când s-a ajuns la capitolul "diverse" pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Focșani de miercuri, 14.02.2018, printre cei care și-au exprimat dorința de a se afla în ipostaza de vorbitori în fața celor prezenți a apărut o și elevă .Acesta s-a prezentat și a făcut public faptul că are 18 ani, este elevă în clasa a XII-a la Liceul Pedagogic din Focșani, și abia a terminat prima probă a bacalaureatului. Scopul luării sale de cuvânt  -  pe care-l avea pregătit dinainte dactilografiat pe o foaie de hârtie cu titlul ”Scrisoare deschisă” a fost unul pe cât de curios, pe-atât  greu de acceptat ca strategie de luptă politică. Concret este vorba de practica directă, și plasată fără dubii, total în afara legilor în vigoare ale țării, a folosirii în lupta politică a elevilor. Eleva  amintiă l-a lăudat în luarea sa de cuvânt din ședința de miercuri 14.02.2018, ca-n vremurile anterioare lui 22 decembrie 1989 pe primarul Cristi Misăilă și i-a ”înfierat ” pe cei care i se opun.

"Luptăm alături de dumneavoastră, domnule primar!", "Suntem alături de dumneavoastră la fiecare eveniment", "ne mândrim cu dumnevoastră", "vrem demisia consilierilor PNL vedete". au fost propoziții sau cuvinte rostite de eleva transformată în susținător politic în plenul ședinței de Consiliului Local Focșani de  miercuri 14.02.2018. Este greu să nu te întrebi: dacă s-a ajuns până aici, ce urmează?!

Citiți și:Elevii, implicați în acțiuni politice?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.