Politică

Candidatul Forța Dreptei Vrancea la Primăria Tănăsoaia vrea să rezolve lipsa apei din comună după câștigarea anticipatelor

Ziarul de Vrancea
5 aug 2022 3197 vizualizări

”Oamenii din Tănăsoaia se confruntă cu probleme, poate cea mai acută fiind lipsa apei, probleme pe care nu le poate rezolva decât un primar implicat, un primar corect și cinstit care să muncească pentru oameni, nu pentru propria lui bunăstare. Vremea corupților la Tănăsoaia a trecut, justiția și-a făcut treaba în cazul Vulpe, acum este nevoie de muncă pentru a dezvolta comunitatea noastră”, a spus inginerul agronom Melania Mocanu, candidatul Forța Dreptei Vrancea la alegerile parțiale pentru Primăria Tănăsoaia, la reuniunea Consiliului Național al partidului său, desfășurată la București, luni 1 august 2022 .

Luni, 1 august, s-a desfășurat la București reuniunea Consiliului Național al Forței Dreptei, între temele de discuții abordate numărându-se și pregătirea alegerilor locale anticipate. În acest moment, în toată țara, peste 30 de localități nu sunt conduse de primari, aceștia pierzându-și funcțiile fie din cauza problemelor de corupție, fie a incompatibilităților.

”Constat că Guvernul cu stele a pus în cui democrația și a uitat să organizeze alegeri locale acolo unde sunt vacante funcțiile de primari. La ora actuală, în peste 30 de localități nu mai există primari din diferite motive, incompatibilitate sau condamnări primite. De 6 luni, Guvernul nu organizează alegeri în aceste localități, permițând conducerea treburilor publice de către oameni care nu au niciun fel de legitimitate. Este o gravă încălcare a legii în România, a Constituției. Somăm Guvernul să organizeze alegeri locale cât mai repede. În cazul în care nu vor demara procedura, vom ataca în contencios pentru a obliga Guvernul să organizeze alegeri locale. Atât eu cât și cei care vor fi candidații noștri vom da în judecată Guvernul pentru a-l obliga să facă ceea ce trebuie să facă în mod legal”, a spus Ludovic Orban la reuniunea Consiliului Național al Forței Dreptei.

În Vrancea, în acest caz este comuna Tănăsoaia, acolo unde primarul PSD ales în 2020 a primit condamnare pentru fraudarea banilor europeni și a părăsit Primăria după nici 3 luni de la alegeri. De atunci a trecut mai bine de un an și jumătate, timp în care comunitatea are de suferit din cauza lipsei de implicare a administrației publice locale. Forța Dreptei Vrancea o va sprijini la alegerile parțiale pe Melania Mocanu.

În luna decembrie 2020, prefectul de Vrancea a semnat ordinul de încetare a mandatului pentru Romeo Vulpe, primarul PSD, la nici 3 luni de la alegerile locale. Tănăsoaia a rămas fără primar după ce acesta a primit o condamnare de 3 ani cu suspendare pentru fraudarea fondurilor europene. Consider că a trecut mult prea mult timp de când Guvernul ar fi trebuit să ia în discuție organizarea de noi alegeri la noi în comună. Oamenii din Tănăsoaia se confruntă cu probleme, poate cea mai acută fiind lipsa apei, probleme pe care nu le poate rezolva decât un primar implicat, un primar corect și cinstit care să muncească pentru oameni, nu pentru propria lui bunăstare. Vremea corupților la Tănăsoaia a trecut, justiția și-a făcut treaba în cazul Vulpe, acum este nevoie de muncă pentru a dezvolta comunitatea noastră”, a spus inginerul agronom, Melania Mocanu, candidatul Forța Dreptei Vrancea la alegerile parțiale pentru Primăria Tănăsoaia.

Cine este Melania Mocanu, candidatul Forța Dreptei la Tănăsoaia

  • Data nașterii: 1.04.1964
  • Locul nașterii: comuna Tănăsoaia
  • Studii: Liceul Agroindustrial Tecuci – secția Horticultură, promoția 1982

-absolventă  a USAMV Timișoara cu diplomî de inginer agronom - 1987

  • Experiență în muncă:

    • - 1982-1987, responsabil economic Asociația Economică Intercooperatistă Viti-Pomicolă Tănăsoaia,
    • 1987 – tehnician agronom, IAS Roșiorii de Vede,
    • După 1989, după desființarea IAS-urilor, a lucrat ca șef de fermă la SC Bioland SRL Uivar judetulTimiș, la SC  Gemusse Garthen Jimbolia ca șef protecția plantelor,
    • În ultimii 12 ani,ca referent agricol la SC Bigmed SRL Călinești, județul Teleorman și administrator la SC Bigmed SRL, SC Capriciu de Licuriciu, SC Bigmed Arenda SRL și SC Astrud SRL.

  • Fiind pensionară în prezent, s-a retras alături de familie în satul natal, Costișa de Sus din comuna Tănăsoaia. Soțul este pensionar MAI, iar fiul, absolvent de Agricultură, este antreprenor, coordonând activitatea unei firme în domeniul agricol în Tănăsoaia.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.