Politică

Bullying-ul politic în Vrancea față de adversari și mai ales față de femei

Ziarul de Vrancea
17 iun 2021 2073 vizualizări

Focșăneanul Constantin Petrisor revine în spațiul public cu o analiză în domeniul politic local. Cum ne-a obișnuit, autorul spune lucrurilor pe nume. Iată și un comentariu al cuiva care a citit analiza lui Constantin Petrișor: „Despre Vrancea și vrânceni, cât să ne fie rușine că am tăcut, pentru că, nu-i așa, nu ni s-a întâmplat nouă. Mitocănia nu zace numai în politică, mitocănia e pretutindeni în societatea contemporană, în care nu decența, competența și altruismul, ci răutatea, tupeul si egoismul feroce câștigă teren zi de zi.​” 

N. red. - Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Cuvântul „bullying” nu are o traducere exactă în limba română, însă poate fi asociat cu termenii de intimidare, terorizare, brutalizare. Bullying-ul nu presupune existența unui conflict bazat pe o problemă reală, ci pe dorința unor persoane de a-și câștiga puterea și autoritatea, punându-i pe alții într-o lumină proastă. Fenomenul bullying poate fi prezent în orice tip de comunitate, în grupuri sociale, unde persoanele interacționează unele cu altele: la școală, la locul de muncă, în familie, în cartiere, în biserică, în mass-media, chiar între țări etc. Se creează astfel o stare de conflict, care nu poate fi depășită decât dacă se conștientizează existența fenomenului.

Bullying-ul este o acțiune care produce injurii celorlalți efectuată în mod repetat, care se poate manifesta fizic, prin agresivitate fizică sau psihologic, prin producerea unor daune emoționale. Instrumentele acestui fenomen sunt cuvintele, acțiunile sau excluderea socială. Fenomenul de bullying poate fi inițiat de o persoană sau de un grup de persoane (mobbing), implicând un raport de putere inegal, deoarece victima, în cazul acestui fenomen nu dispune de resurse (fizice, psihologice, sociale) pentru a se apăra. Victima pozează într-o ipostază de regulă vulnerabilă, care prezintă anumite slăbiciuni pe care bully-ul le poate exploata. Victima manifestă imposibilitate de apărare și sentimente de neputință. Spectatorii (bystanders) sunt și ei persoane implicate în fenomenul de bullying, chiar dacă nu în mod direct, însă asistă la acțiune. Bullying-ul este considerat o formă de violență fizică și psihologică, o conduită intenționată care vizează producerea unor prejudicii (rănire, distrugere, daune) unor persoane (inclusiv propriei persoane), cu diferite cauze care determină noi forme de violență. (Text ro.wikipedia.org)

Bulling-ul politic în Vrancea față de adversari și mai ales față de femei!

Cazul Clotilde Armand nu-i singular în Vrancea!

Femeile sunt îndepărtate din politic prin așa ceva? „Școlile de partid” din Vrancea au și o astfel de „specializare”?! Este asta o caracteristică a politicului local!? 

Este această metodă de înjosire și diabolizare a adversarului, o relicvă a bolșevismului?

În 3 Doamne și în primele 3 partide din Vrancea se întâmplă asta! O școală „transpartinică”! Haideți să vedem!

PSD:

Consilier Județean IOAN MICU – vs Clotilde Armand :„În Franța era răpită și violată zile în șir!”.

Tratamentul propus: răpirea și violul! Omul asta decide destinele dvs., stimați vrânceni! E consilier județean! E ok?

Șeful Inspectoratului de Stat în Construcții Vrancea CRISTIAN PRESCORNITOIU: „10 August-cea mai mare sărbătoare europeană! Se golește Europa de hoți, curve și cerșetori, că se duc la protest în România!”

Iar soluția oferită de cel nominalizat aici: „tratament cu șocuri electrice!”. Iar omul este în continuare șeful unei instituții publice! În Franța tot așa se procedează oare?

CONSTANTIN GUGUIANU consilier Județean 2019- distribuie o fotografie trucată cu Președintele Klaus Iohannis în uniformă de ofițer nazist! Nu a mai apucat să dea și o soluție pt că s-a trezit cu un dosar penal! Și nota bene este singurul care a avut bunul simt să-și dea demisia!

MARIAN OPRIȘAN - Vă mai amintiți cazul din 2003 când o ziaristă a fost prezentată în ipostaze intime indecente printr-o casetă video?

Să ne referim și la actualul primar din Focșani care se adresează într-un mod incalificabil către una din doamnele viceprimar? Sau faptul că celeilalte doamne viceprimar, profesoară cu 2 doctorate, i-a dat spre administrare ecarisajul, câinii vagabonzi! Asta-i respectul unor politruci față de oamenii cu profesie, cu studii! Vă mai amintiți unde i-au dat „de lucru” comuniștii lui Petrini – Cel mai iubit dintre pământeni, după ce a ieșit din pușcăria unde-l băgaseră? La ecarisaj!

USR:

Aici am trăit „live” experiența terfelirii unor colege! Pot povesti din proprie experiență! 2019 – august-septembrie-…!

Unii din interiorul filialei Vrancea își propuseseră să-l elimine pe liderul filialei, C Timofte!

Au simțit „mirosul puterii” (și al sinecurilor) un grup compact și hotărât (hotărâți să pună mâna pe putere prin orice mijloace!) de „bărbați politici”! După doctrina machiavelică „Scopul scuză mijloacele”! Povestea are dimensiuni epice!

Două doamne din USR au fost terfelite, stigmatizate în cel mai urât mod. Și erau (și sunt) femei cu carieră dovedită, profesoare! Atac oral, pe față, direct și în cyber space! Câteva săptămâni, zilnic! Nu au existat limite. Iar președintelui filialei i s-a încercat și dezmembrarea familiei!

Echipa de la Mărășești pur și simplu a fost linșată pe grupuri și determinați să demisioneze! Și acolo erau doamne cu studii, profesie și dornice să schimbe ceva în politica locală! Le-au lecuit de politică!

Și acesti bărbați politici au fost pedepsiți aspru de partid! Au fost puși să muncească „în folosul comunității”! Unii consilieri județeni, alții consilieri guvernamentali!

Și-n partid au fost pedepsiți la fel de aspru cu condamnare „la locul de muncă”: președinte, vicepreședinte, membri în biroul politic, secretar, etc!

Și ce bine au muncit! De la 22% (la Europarlamentare) cât avea în Focșani USR în momentul începerii „jihad-ului”, au dus filiala la 7.73% la „locale”!

Am rămas traumatizat! Nu mi-am închipuit că mizeria umană poate merge așa departe doar pt a câstiga niște poziții și evident niște sinecuri! Probabil că foamea transformă omul în …!

Mi-aș permite să-i spun dnei Clotilde Armand că și-n partidul dânsei, USR se practică bullying-ul față de femei!

PNL:

Aici există unii care în numele luptei anti-PSD recurg la multe mijloace urâte!

Bullying-ul cyber aici se face cu „bots”- „soldați virtuali” - clone ale aceluiași om! „Alter ego”-uri multiplicate, profilate și specializate în funcție de cine trebuie apostrofat! Conturi false pe facebook!

Redau din „declarația intimatului”:

„Puiu Puiu

Petrișor Constantin nu am 100, ci 500 toate contra psd-iștilor și votanților lor! Repet pt a spe’ oară, vezi-ți liniștit de pensie, psd și oprișan nu se va mai întoarce în veci.”

E vorba de proiectul A7, unde mi-am permis să susțin argumentat că „cocoașa de la Focșani” poate fi înlocuită cu „o linie dreapta” prin vestul orașului, mai scurtă cu vreo 10 km, mai utilă vrâncenilor și mai ieftină cu măcar vreo 200 milioane euro!

Sau:

„Bogdan Ioan Mirea

Moș Tăgîrță, n-auzi bre? Te-ai trezit brusc din somn, ai greșit doza? Autostrada se scoate imediat la licitație, lucrările stau să înceapă, s-au cheltuit milioane de euro pe toate cele făcute până acum și matale bați câmpii, vrei să o iei de la capăt? Culcă-te la loc!”

Același domn sub alt nume mi s-a adresat din nou!

Uitați-vă prin postări cum se adresează un anume Radu Cristoiu – altă clona specializată a aceluiași PNL-ist, referindu-se la înălțimea lui Liviu Mălureanu sau la Corina Atanasiu.

Și aici la PNL sunt pedepsite aspru astfel de proceduri!

Celui din spatele acestor conturi false i s-a dat de muncă consilier județean, membru CA la Spitalul Județean, consilier la Ministerul Dezvoltării și răspunde de A7! Specializare zero are cam în toate aceste sinecuri! Model clasic de politruc!

Scopul este evident și aici: pusul pumnului în gură pt cei care îndrăznesc să analizeze critic proiectele propuse sau să vină cu idei proprii!

Ce reprezintă toate acestea expuse mai sus?

INTIMIDAREA femeilor din politică de către niște „politruci”?

Intimidarea oamenilor de bun simț să mai între în politică?

LĂSAREA terenului liber pt astfel de “bărbați politici”?

DISCRIMINAREA femeilor în politică? Dacă în locul lui Clotilde Armand era un bărbat, se propunea aceeași soluție? Sau a „personalizat” soluția doar pt că este femeie?

DISPREȚUL față de femeile din politică? De fapt acest dispreț apare față de toți cei care refuză să facă „gașcă”, pardon, grup și au o voce critică în interior!

MARGINALIZAREA femeii în politică? Încercarea de ELIMINARE a lor?

Ne mai mirăm de ce sunt atât de puține femei în politică! Uite cum sunt „încurajate” și „promovate”!

Simt nevoia acești „bărbați politici” să atace femeile? Ce înseamnă asta: că sunt curajoși sau sunt doar niște lași pt că știu că de regulă femeile nu ripostează?

Oare sunt la prima faptă sau asta este ATITUDINEA lor vs femei în viața lor zilnică?

De ce nu reacționează organizațiile de partid? Cumva pt că sunt de acord cu asta?

De fapt politrucii îi asmuțesc pe membrii mai „slabi de inger" impotriva celor ce li se opun! „Ferma Animalelor" vă suna cunoscut? Procesele publice sovietice de infierare?

Știți care-i culmea în partide?! Nu sunt pedepsiți aceștia, ci sunt …premiați! La USR unii au ajuns președinți de filială, alții consilieri județeni, guvernamentali! Adică sunt și încurajați!

Ce concluzii se pot trage?

Cu astfel de oameni care ajung decidenți locali, naționali va mai ieși județul de pe ultimele poziții?

Toate astea generează un climat politic local toxic?

Este Vrancea județul în care unii politicieni atacă deschis femeile?

Vor veni femeile de carieră în politic astfel „încurajate”?

Credeți că oamenii de calitate sunt fie inhibați să intre, fie îndepărtați astfel din politicul local?

Consecința fiind aceea că rămânem conduși de oameni de o calitate îndoielnică, care nu pot performa!

Se vede și de aici unitatea de gândire a unora dintre politicienii locali, indiferent de partid?

Ar trebui să tăcem sau să luăm atitudine?

Cum scăpăm de ei?

Credeți că de la ei vor veni soluții de vindecare, de mai bine?

Se „sublimă” ca și gunoiul deasupra apei și ne sufocă deja!

Dacă schimbam „sita” cred că avem o șansă de evoluție! Dacă nu vom „bălti” în continuare!

Involuția județului de cca 20… ani nu credeți că este și consecința performanței” lor?

Exodul populației, scăderea de venituri, economică a județului credeți că este legată și de clasa politică locală?

În fond, toate județele sunt în aceeași țară, iar unele merg binișor! Al nostru… 

Cu respect.

Text publicat pe contul de facebook Petrisor Constantin


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.