Politică

Foto | BPJ al PNL Vrancea a decis susținerea lui Ludovic Orban pentru un nou mandat de președinte al Partidului Național Liberal

Ziarul de Vrancea
6 mar 2021 1956 vizualizări

Biroul Politic Județean al Partidului Național Liberal Filiala Vrancea anunță, printr-un comunicat de presă, că vineri a luat decizia, în unanimitate, de susținere a candidaturii lui Ludovic Orban pentru un nou mandat de lider al partidului.

Președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma, a supus dezbaterii acest subiect în cadrul ședinței BPJ, iar liberalii vrânceni au votat cu toată încrederea ca filiala să fie alături de Ludovic Orban în demersul pentru câștigarea unui nou mandat. „Înaintea alegerilor anterioare, PNL Vrancea a fost prima filială liberală din România care și-a anunțat susținerea pentru actualul și viitorul președinte, așa că ne menținem pe aceeași linie de seriozitate și încredere pe care am adoptat-o și până acum”, a precizat liderul filialei liberale.

La ședința de astăzi parlamentarii liberali de Vrancea, deputații Ion Ștefan și Ionel Dancă, au evidențiat rolul extrem de important pe care Ludovic Orban l-a avut în susținerea proiectelor de investiții care au vizat Vrancea în ultimii ani. De altfel, fostul ministru Ion Ștefan l-a avut ca partener pe președintele PNL Ludovic Orban, pe care a contat de fiecare dată atunci când a luat decizii favorabile proiectelor ce au vizat și vizează dezvoltarea județului.

Decizia de susținere a domnului Ludovic Orban a fost transpusă într-o scrisoare semnată în unanimitate de către membrii Biroului Politic Județean prezenți astăzi la ședință.

SCRISOARE DE SUSȚINERE A CANDIDATURII LUI LUDOVIC ORBAN PENTRU FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL

Luând în considerare prevederile Statutului Partidului Național Liberal privind organizarea Congresului Partidului Național Liberal în 2021,

Ținând cont de rezultatele politice obținute în timpul mandatului exercitat în calitate de Președinte al Partidului Național Liberal de către Ludovic Orban, de la alegerea în această funcție în cadrul Congresului din 2017 până în prezent, respectiv:

Având în vedere rezultatele obținute de Guvernul PNL condus de Prim-ministrul Ludovic Orban în parteneriat cu Președintele României, Klaus Iohannis, în cea mai dificilă perioadă de guvernare pentru România din ultimii ani, care au dus la protejarea vieții și sănătății românilor în fața pandemiei de COVID-19, salvarea economiei și a locurilor de muncă afectate de criza sanitară precum și la schimbarea modelului de dezvoltare a României prin cele mai mari investiții în infrastructură, sănătate și dezvoltare locală, prin atragerea de fonduri europene și digitalizarea accelerată a administrației publice,

Ținând cont, de asemenea, de seriozitatea și responsabilitatea demonstrate în exercitarea mandatului de Președinte al Partidului Național Liberal de către Ludovic Orban, de devotamentul său pentru principiile și valorile democratice liberale, de capacitatea personală de mediere și soluționare a problemelor interne, care să asigure coeziunea și coerența politică necesară a partidului, de atitudinea permanent implicată în soluționarea problemelor oamenilor,

Ținând cont că prin întreaga sa prestație, Ludovic Orban a dat dovadă de maximum profesionalism, de o frumoasă colegialitate, dar mai ales de o bună îndrumare a organizațiilor Partidului Național Liberal atât în drumul lor politic cât și în cel al administrației publice, a demonstrat o înaltă ținută morală, demnitate, susținere necondiționată și activă a valorilor europene, toate puse în slujba respectării și menținerii blazonului celui mai vechi și mai mare partid politic de după 1989, ne declarăm solidari cu valorile promovate și apărate de Ludovic Orban prin activitatea sa managerială și considerăm oportună continuarea proiectelor sale în fruntea actualei echipe de conducere până la organizarea Congresului PNL.

Susținem continuarea mandatului de Președinte al Partidului Național Liberal de către Ludovic Orban ca o garanție pentru coeziunea internă și coerența politică a partidului, pentru consolidarea celui mai puternic partid de dreapta din România și asigurarea susținerii politice necesare pentru Guvernul condus de Partidul Național Liberal în parteneriat cu Președintele României, Klaus Iohannis, astfel încât să răspundă așteptărilor și nevoilor oamenilor în ceea ce privește dezvoltarea și modernizarea României și reforma marilor sisteme publice.

În același timp, luând în considerare aceste rezultate fără precedent în istoria Partidului Național Liberal în ultimii 30 de ani, obținute în timpul mandatului de Președinte exercitat de Ludovic Orban și că în toate situațiile managementul politic s-a remarcat prin criterii de excelență și continuitate a actului politic de calitate, susținem candidatura domnului Ludovic Orban pentru un nou mandat în funcția de Președinte al Partidului Național Liberal.

Informații + fotografii transmise de Departamentul Comunicare al PNL Vrancea, vineri 5 martie 2021

Trebuie menționat că anunțul Biroului Politic Județean al Partidului Național Liberal Filiala Vrancea vine cu o zi înainte de vizita lui Florin Cîțu în Vrancea. Coform programului anunțat al vizitei primul ministru al României se va întâlni sâmbătă 06 martie 2021 cu primari, conducerea Instituției Prefectului Vrancea, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și oameni de afaceri din Vrancea.

Florin Cîțu, care este în prezent vicepreședinte PNL,  a sugerat că ar putea candida pentru funcția de președinte al partidului la congresul din toamnă.

„Îmi asum eu, cu toate riscurile politice, chiar dacă ştiu că şi în PNL, unde eu activez ca vicepreşedinte, va urma un Congres şi vor fi şi acolo candidaturi. Nu mă interesează acest risc, îmi asum acest risc şi mai departe, indiferent de costul pe care s-ar putea să-l plătesc în acel Congres, pentru orice funcţie aş candida acolo”, a spus recent Florin Cîțu, vorbind despre nevoia de asumare pentru ca direcția României să fie cea bună.

Întrebat dacă va candida pentru funcția de președinte al PNL, premierul a spus că „este prea devreme” să discute despre așa ceva.

„Eu v-am spus doar că în acest moment îmi asum orice risc politic pentru a face România să meargă pe direcţia bună. Cu orice cost politic, indiferent care este acela”, le-a precizat el jurnaliștilor.

Rămâne de văzut ce consecințe va produce anunțul Biroului Politic Județean al Partidului Național Liberal Filiala Vrancea  de vieneri 05 martie 2021.Atât asupra vizitei de sâmbătă 06 martie 2021 a premierului României în județul Vrancea cât și în privința relațiilor viitoare ale acestuia cu politicienii din conducerea PNL Vrancea 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.