Politică

Baronul a prins glas după revolta Diasporei: Curvele, hoții și cerșetorii lui Prescornițoiu au devenit oameni onești la Oprișan

Ionel Sclavone
12 aug 2018 3518 vizualizări

Într-o postare pe Facebook, în care face apel la rațiune și unitate, baronul Marian Oprișan spune despre românii care lucrează în străinătate că sunt oameni onești care trimit bani acasă părinților și bunicilor și care nu merită să fie asociați cu violențele din Piața Victoriei:  

„Cred cu tărie că insultele, jignirile, ura, dezbinarea și incitarea românilor împotriva românilor nu pot face bine unei națiuni. De asemenea, cred că oamenii onești, care muncesc în străinătate pentru a-și întreține familiile și pentru a trimite bani acasă, la părinți și la bunici, nu merită să fie asociati cu violențele din Piața Victoriei“.

Reacția sa vine în contextul în care românii din Diaspora, revoltați de felul în care au fost întâmpinați la revenirea în țară, cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă, au inundat internetul cu mesaje anti-PSD.

Același Marian Oprișan a tăcut ca un pește în urmă cu câteva zile când șeful Inspectoratului de Stat în Construcții, Cristian Prescornițoiu spunea despre aceiași români din străinătate că sunt hoți, curve și cerșetori. Oprișan n-a avut reacție nici în trecutul mai îndepărtat când colegul său de partid, Valentin Ochean s-a referit la vrâncenii care-și caută norocul pe meleaguri străine, fugind de sărăcia din Vrancea, ca la hoții care fug cu valizele furate.

În același mesaj, Oprișan face apel „la unitate și rațiune“ pentru a face față manipulărilor și pentru a putea merge mai departe ca națiune.

„Pe această cale fac un apel la rațiune și la unitate! Să fim raționali pentru a face diferența între adevăr și manipulare și să fim uniți căci doar așa putem merge mai departe, ca națiune! Haideți să ne construim viitorul cu calm, în respect față de toți conaționalii noștri, dar și față de legile care guvernează această țară!“

Deși vorbește despre unitate, rațiune, calm, manipulare, etc. imaginea pe care baronul de Vrancea a ales-o ca să-și ilustreaze postarea sugerează tocmai contrariul. Fotografia pe care a postat-o, a femeii jandarm lovită de huligani, este de natură să irite privitorii și să incite la violență împotriva celor care contestă Guvernul. Dacă apelul ar fi fost sincer, Oprișan ar fi ales alte imagini mai puțin violente, care să inducă ideea de non-violență și conciliere.

În fapt, mesajul lui Oprișan se înscrie în nota manipulărilor răspândite în aceste zile de reprezentanții PSD care încearcă să acrediteze ideea că protestatarii din București și din celelalte orașe sunt violenți și încearcă să răstoarne ordinea de drept prin forță. Apelul său vine doar în apărarea Puterii care a ordonat represiunea din Piața Victoriei dar nu și pentru susținerea victimelor jandarmilor – care s-au comportat precum ca și cum ar fi garda pretoriană a lui Liviu Dragnea.

Marian Oprișan nu manifestă nici un pic de compasiune față de copiii, femeile, bărbații și bătrânii pașnici care au fost gazați și loviți cu bestialitate, fără discernământ, în numele Puterii PSD.

Scopul acestor manipulări este de a adânci prăpastia pe care PSD și Liviu Dragnea au săpat-o în societatea românească și de a provoca ură între părinți și copii, bunici și nepoți, românii din afară și cei din interior. Coaliția PSD – ALDE – UDMR pune în practică dictonul antic „dezbină și stăpânește“ urmărind instaurarea unei dictaturi a infractorilor de felul celei din Turcia.

 


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.