Politică

BAROMETRU EUROPA FM: Viorica Dăncilă, abia pe locul 6 în opțiunile de vot, dacă duminică ar avea loc alegeri prezidențiale

Ziarul de Vrancea
6 aug 2019 1758 vizualizări

Europa FM a căutat să afle care sunt intențiile de vot ale românilor, dacă în următorul weekend ar fi programate alegeri prezidențiale, respectiv alegeri parlamentare. Sondajul realizat de IMAS, la comanda Europa FM, arată că favorit rămâne Klaus Iohannis, cu aproape 42 de procente.

Următorul clasat, la mare distanță, este Călin Popescu Tăriceanu – cu aproape 14 procente. Urmează –  Victor Ponta, Dacian Cioloș, Dan Barna și Viorica Dăncilă.

Dacă duminică ar fi alegeri prezidențiale dintre românii care au spus că se vor prezenta la urne, 41,7 % au spus că vor vota pentru Klaus Iohannis.

Se constată o ușoară scădere față de iunie, când Klaus Iohannis era cotat cu 42,4%. Oricum, actualul șef al statului rămâne favorit pentru un nou mandat. Deocamdată, următorul clasat ar fi ales de 13,8% – este vorba despre Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, în scădere față de iunie, când era cotat cu 15,5%. Al treilea clasat, potrivit Barometrului Europa FM, este Victor Ponta, liderul Pro România, cu 12, 9%, față de 14 procente în iunie.

Pe locul 4 – Dacian Cioloș, cu 10,4% intenții de vot, față de peste 12 procente în urmă cu o lună. Al cincilea clasat ar fi liderul USR, Dan Barna, cu 9,4%, în ascensiune – față de 5,3% cât avea în urmă cu o lună în același sondaj. Urmează, clasată pe locul 6, Viorica Dăncilă, cu 7,5%, care avea în iunie 6,7%. Cu 2,8% este cotat liderul PMP, Eugen Tomac și cu 1,5% liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Citiți între articolul accesând titlul alăturat :BAROMETRU EUROPA FM: Viorica Dăncilă, abia pe locul 6 în opțiunile de vot, dacă duminică ar avea loc alegeri prezidențiale


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.