Politică

Bacinschi i-a lăsat lui Misăilă o ”moștenire” cam ”grea”

Alexandra TĂTARU
1 iun 2017 2784 vizualizări

Acuzat din toate direcțiile că nu face nimic pentru oraș, primarul Cristi Misăilă a dat primele explicații și a oferit primele scuze către cetățeni încă de săptămâna trecută, mai ales cu privire la îngrijirea spațiilor verzi. Încă de atunci, Misăilă a explicat că unitatea din subordine care are în atribuţii îngrijirea oraşului dispune de puțini angajați și puține utilaje. Marți seara, după alte câteva zile în care a tot primit liste întregi de reproșuri, primarul a răbufnit, acuzând vechea administrație, ”cu tot respectul”, că i-a lăsat o moștenire cam grea sau ”scumpă”.

După cum arată bugetul, se pare că edilul va trebui să plătească în acest mandat mai mult decât și-ar fi imaginat. Ar trebui să utileze Direcția de Dezvoltare și Servicii Publice, să pună pe picioare noua societate Parking, să externalizeze multe dintre serviciile care nu pot fi oferite integral de către instituțiile subordonate etc. Piedicile îi sunt puse, conform spuselor edilului șef, nu doar de lipsa dotărilor, dar și de o parte dintre funcționarii „incapabili şi inconştienţi”, parte dintre ei moșteniți, care nu înțeleg că trebuie să-și facă treaba, ci să tragă de timp să-și termine programul. “Cu tot respectul pentru fosta conducere a Primăriei Municipiului Focşani,  pot spune că din punct de vedere al dotării Direcţiei de Dezvoltare privind întreţinerea spaţiilor verzi, avem doar 44 de angajaţi, din care doar 19 sunt folosiţi pentru cosit şi întreţinere arbuşti şi garduri vii. Avem o dotare de 10 motocoase, 5 maşini de cosit, 4 maşini de tuns gard viu. Au fost alocaţi bani pentru a se dota Direcţia de Dezvoltare cu alte utilaje. Având în vedere că bugetul a fost aprobat onor domnului preşedinte Iohannis abia pe 28 martie şi procedurile de licitaţie durează minim 45 de zile pentru procedura simplificată, suntem  în situaţia în care în acest moment nu dispunem nici de dotare, care ne-ar fi strict necesară pentru întreţinerea celor aproximativ 70 de hectare de spaţii verzi, nici de angajați. Normativele în vigoare arată că pentru întreţinerea în spaţii verzi avem nevoie de minim şase lucrători pe hectar, deci ar fi nevoie de 420 de angajaţi”, a precizat primarul Misăilă.

 

Iluminatul public, pe avarie

 

Tot angajații moșteniți au fost găsiți responsabili pentru faptul că nu au întocmit la timp proiectul de hotărâre privind externalizarea servicului de iluminat în Focșani, motiv pentru care liberalii nu au votat proiectul primarului, motivând că nu au avut timp să-l citească și că vor vota într-o ședință extraordinară. ”Regret că liberalii nu au înțeles că în privința iluminatului public suntem în situație de avarie. Avem numeroase reclamații în cartierele în care el nu există. Eu ce pot să fac mai mult?”, și-a exprimat supărarea edilul șef. Prin urmare, Misăilă a lansat o nouă provocare liberalilor. ”Anunț public că ședința extraordinară va avea loc pe 6 iunie 2017, ora 6.00”, a spus primarul la finalul intervenției. (A.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Iaca Na, acum 2512 zile, 6 ore, 38 minute, 54 secunde
Toata lumea e de vina. Numai dansul nu. A mintit in campanie, si minte si acum. Inca mai exista fraieri care il cred si ziaristi care il apara in ,loc sa-l traga de maneca. Cand n-ai lumina, oare citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.