Politică

Avocatul vrâncean Adrian Toni Neacșu s-a înscris într-un partid al cărui fondator este unul dintre ”eroii” site-ului Sputnik

Ziarul de Vrancea
23 aug 2022 3915 vizualizări
Avocatul vrâncean Adrian Toni Neacșu( foto dreapta) împeună cuavocatul Dan Chitic( foto stânga) fondatorul partidului nou înființat  ”Coaliția pentru Națiune (CpN)”.Foto:facebook
Avocatul vrâncean Adrian Toni Neacșu( foto dreapta) împeună cuavocatul Dan Chitic( foto stânga) fondatorul partidului nou înființat ”Coaliția pentru Națiune (CpN)”.Foto:facebook

Avocatul vrâncean Adrian Toni Neacșu, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii a anunțat joi 18 august 2022 că a intrant în politică și că s-a înscris în partidul ”Coaliția pentru Națiune” fondat de avocatul Dan Chitic

 

Astăzi am făcut un pas important pentru mine, după foarte multă reflecție și ezitare, dar absolut convins în cele din urmă că era momentul.

Mă alătur unui proiect generos al unor oameni inimoși și deștepți pentru că pentru prima oară am convingerea că pentru a reuși să-mi văd valorile împlinite am nevoie de lucru în echipă. Am lucrat și visat prea mult timp solitar și reflexiv, e timpul pentru acțiune, implicare și strangerea rândurilor.

De 30 de ani am respins toate tentațiile politice, din pură și neclintită convingere și după ce am scapat de restricțiile statutului de judecător, iar cine mă cunoaște știe că nu exagerez deloc. E timpul să pun umărul să fac eu ceea ce cred că trebuie făcut iar alții nu fac.

Dincolo de caracterul formal politic, la care nu mă pricep și nu o să mă pricep deloc, este un proiect al speranței și al demnității colective, iar la valorile astea nu pot renunța.

Detalii mai târziu în seara asta, dupa ce diger pasul (uriaș pentru mine) pe care l-am făcut”, a fost anunțul făcut public joi 18 august 2022 prin intermediul unei postări activată pe contul său de facebook de avocatul vrâncean Adrian Toni Neacșu.

Ulterior avocatorul vrâncean Adrian Toni Neacșu a revenit cu următoarea completare la anunțul inițial

”Mă alătur proiectului început de Dan Chitic și echipei frumoase din <<Coaliția pentru Națiune>>, cu speranțe, emoție, determinare și multă inocență, pentru care cer răbdare de pe acum  Veți auzi multe lucruri bune, țineți aproape.”

Fondatorul <<Coaliția pentru Națiune>>, Dan Chitic  spune despre noua formațiune politică următoarele Coaliția pentru Națiune (CpN), un partid suveranist și conservator al cărui proiect de țară este trasat de Legea Suveranității, un proiect de lege respins fără explicații de actualul Parlament.”

Cine este Dan Chitic fondatorul noului partid în care s-a înscris avocatul vrâncean Adrian Toni Neacșu 

Iată cum îl caracteriza în decembrie 2021 publicația g4media.ro pe Dan Chitic actualul fondator al partidului ”Coaliția pentru Națiune (CpN)”

”Dan Chitic este un personaj promovat constant de Sputnik – organul oficial de propagandă al Rusiei, de România TV, dar și de Antena 3 până în urmă cu un an.(...)Avocatul Dan Chitic a fost unul dintre primii promotori ai ROEXIT, ieșirea României din UE, încă din 2019. El a lansat ideea împreună cu Daniel Dragomir, fostul colonel SRI condamnat penal pentru corupție.

De altfel, Chitic a și lansat un partid anti-european împreună cu Daniel Dragomir, numit Alianța Națională (PAN), care promova ”suveranismul”.

<<România va putea fi sancționată la propunerea Comisiei Europene pentru presupuse încălcări ale “statului de drept”. Ca și orice altă țară din estul Europei cu politici suveraniste, ca și orice altă țară care îndrăznește sa nu se supună globaliștilor de la Bruxelles!>>, a scris Chitic pe pagina lui de Facebook în 2019.

<<Confruntați cu acest pericol iminent, va propun ca alături de Alianța Națională (PAN) sa ne gândim dacă nu a venit vremea sa cântărim avantajele și dezavantajele rămânerii in UE! DA! A venit vremea sa ne punem întrebarea: #RoExit?>>, a scris Chitic pe contul său de Facebook.

Chitic este promovat intens de Sputnik, care i-a dedicat sute de articole. Unul dintre cele mai recente articole de pe site-ul organului rus de propagandă are titlul <<Dan Chitic și George Simion și-au unit eforturile>> și prezintă faptul că cei doi au anunțat sprijinul reciproc pentru proiectele pe care le promovează – suspendarea președintelui și Legea Suveranității.””


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.