Politică

Asociația Secretarilor de Municipii din România a avut Adunare Generală la Focșani

Ziarul de Vrancea
12 oct 2017 2344 vizualizări

Asociația a hotărât și schimbarea sediului de la Piteșți la Focșani, activitatea urmând a se desfășura într-un spațiu al S.C. CUP Salubritate S.A..

Adunarea Generală a Asociației Secretarilor de Municipii din România a avut loc la Focșani, președintele acesteia fiind secretarul municipiului Focșani, Eduard Corhană. Mai mulți membri ai acestei asociații, dar și membri ai Asociației Municipiilor din România au venit în orașul de pe Milcov pentru a discuta, în sala de ședințe a Consiliului Județean, câteva proiecte  de hotărâre privitoare la activitatea Asociației , fiind prezentat și un raport financiar-contabil, dar s-au dezbătut și alte aspecte privitoare la proiectul Codului Administrativ  asupra Administrației Locale și Legea 544/2001 privind liberul acces la informații. În deschiderea ședinței ordinare, au fost invitați să vorbească Prefectului Județului Vrancea, Sorin Hornea și Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, care le-a urat invitaților ședere frumoasă la Focșani. “Îl felicit pe domnul Eduard Corhană pentru poziția pe care o deține, vă felicit că i-ați acordat încredere, încredere pe care noi toți primarii v-o acordăm și avem speranța că tot ceea ce facem este foarte bine gestionat de dumneavoastră, verificat și ne protejați pentru a nu încălca legea. Niciunul dintre primari nu-și dorește acest lucru, nici dumneavoastră. Iar faptul că astăzi v-ați adunat aici pentru a discuta tot probleme de ordin administrativ arată implicarea pe care o aveți în tot ceea ce faceți”, a menționat primarul Cristi Misăilă. Despre un subiect la ordinea zilei la Focșani, care se află în proiectul Codului Administrativ, respectiv validarea mandatului unui supleant în consiliul local, a vorbit conf. univ. dr. Nicoleta Miulescu, vicepreședinte al Asociației Secretarilor și totodată secretar al municipiului Craiova. “Cu privire la validarea mandatului unui supleant, fie că este vorba de renunțare la mandat sau alte cauze obiective de încetare, validarea supleantului se va face după epuizarea căii de atac, în sensul că trebuie să rămână irevocabilă sentința prin care se invalidează mandatul. Cu alte cuvinte, nu mai sunt impedimente legale, nu mai sunt situații de genul validăm pe unul, se întoarce celălalt cu sentință, invalidează și așa mai departe”, a precizat Nicoleta Miulescu. Membrii ASMR au fost rugați să-și achite și cotizația anuală, iar cheltuielile de cazare și transport la această adunare au fost suportate  de participanți. (Z.V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.