Politică

Armonie perfectă PSD – PNL la vot

Dana Lepădatu
19 iul 2017 1550 vizualizări

Bugetul, singurul proiect la care liberalii s-au abținut

 44 din cele 45 de proiecte de hotărâre de CJ de pe ordinea de zi au primit votul unanim al consilierilor PSD-PNL u bugetul a fost singurul proiect la care liberalii s-au abținut, pe motiv că se alocă prea mult unor acțiuni de imagine u Marian Oprișan a fost prezent și a prezidat în persoană ședința instituției pe care o conduce

Consiliul Județean (CJ) Vrancea s-a întâlnit miercuri în şedință ordinară pentru a decide asupra mai multor proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Mai exact, 39 de proiecte aflate pe ordinea de zi, cărora li s-au adăugat alte șase de ultim moment. Grăbiți să plece în concediu probabil, consilierii nu s-au chinuit să ridice obiecții la proiectele de hotărâre supuse spre dezbatere și aprobare. Sau poate, că în cele din urmă, consilierii liberali au găsit armonia perfectă cu PSD, pentru că, exceptând bugetul, toate proiectele au fost votate în unanimitate și fără obiecții. Nici măcar proiectul Salvamont nu a mai suscitat polemicile de altădată. Simplele clarificări cerute de consilierii PNL au primit un răspuns sec și concis din partea președintelui CJ Vrancea, Marian Oprișan, căruia i-a fost solicitată la un moment dat organigrama Salvamont Vrancea, sub pretextul că instituția nu își poate desfășura activitatea cu un singur angajat. “Dacă este necesar, o prezentăm (organigrama – n.red), dar activitatea Salvamont se desfășoară și pe bază de voluntariat”, a spus Oprișan, care a precizat că toate posturile aferente Salvamont Vrancea au fost scoase la concurs.   

Bugetul a fost votat cu abținerea liberalilor

Singurul proiect mai animat de pe ordinea de zi a fost rectificarea bugetară, la care liberalii au spus încă de la început că se vor abține. “Trei milioane pentru niște momente evocatoare mi se pare cam mult”, a spus consilierul județean Liviu Bostan. Aceasta a susținut că sumele care se învârt în jurul centenarului Primului Război Modial sunt “cam mari pentru niște acțiuni care țin doar de imagine” și că este o discrepanță între sumele alocate acestor acțiuni și cele alocate proiectelor de infrastructură. Intervenția sa nu a rămas fără răspuns din partea grupului PSD.  Ionel Cel-Mare i-a replicat acestuia: “Am văzut că la Mărăști v-ați făcut imagine și campanie electorală pe banii CJ Vrancea”. La rândul său, Marian Oprișan a ținut să îi spună că însuși președintele Klaus Iohannis, prin prezența sa la Mărăști îl contrazice. “Apreciez importanța pe care președintele a dat-o momentului și mi-a promis că va fi aici și pe 6 august. Franța, la centenar a organizat o paradă de 300 de milioane de euro, la care au participat doi șefi de stat și noi nu putem să organizăm o paradă de 3 milioane de lei…”, a spus Oprișan, care a susținut că afirmațiile liberalului nu sunt conforme cu realitatea întrucât trei sferturi din banii alocați de guvern pentru acest centenar vor fi folosiți pentru lucrări de infrastructură. Acesta a ținut să fie ironic până la capăt. “Ce-ar fi fost dacă nu am fi reabilitat Mausoleul de la Mărăști și nu ați fi avut unde să vă faceți poze?”, l-a întrebat Oprișan. Abținerea de la vot a grupului liberal nu a împiedicat însă proiectul de rectificare bugetară să treacă, chiar și fără votul PNL.       

Reabilitarea energetică a Spitalul Județean a intrat în linie dreaptă

Nu a fost uitat nici Spitalul Județean din Focşani, unde sunt aşteptate în continuare investiții serioase pentru modernizarea şi reabilitarea unității medicale. Între timp, consilierii au trebuit să se pronunțe asupra proiectului reabilitarea energetică a unor secții ale Spitalului Județean și a altor corpuri de clădiri: “Reabilitare energetică şi lucrări conexe corpurile C5, C6 si C7” – Str. Cuza Vodă, nr. 56, Focșani, jud. Vrancea”, “Reabilitare energetică şi lucrări conexe ale Spitalului Județean de Urgenta - “Sf. Pantelimon” Focşani - Secția de Pneumoftiziologie” – str. Cuza Voda, nr. 50-52, Focșani, jud. Vrancea”; “Reabilitare energetică şi lucrări conexe ale Spitalului Județean de Urgenta - “Sf. Pantelimon” Focşani, Sectiile Psihiatrie si boli infectioase, secția Dermatologie, ORL, Oftalmologie” – Str. Comisia Centrală, nr. 15B, Focșani, jud. Vrancea. Întrebat fiind când va prelua CJ Vrancea Spitalul Județean în administrare, președintele CJ a ținut să precizeze că nu este momentul oportun. “Am avut o discuție cu ministrul sănătății, pe care l-am invitat la Focșani să facem o discuție foarte serioasă, o dezbatere publică cu privire la viitorul spitalului județean. Pentru noi, preluarea Spitalului Județean ar însemna la acest moment niște costuri imense, pe care CJ Vrancea nu și le-ar putea permite”, a spus Oprișan. Acesta a fost de părere că în Vrancea este necesară construcția unui nou spital județean pentru ca vrâncenii să poată beneficia de servicii de calitate. O idee de altfel mai veche a președintelui CJ, care însă așteaptă încă să fie pusă în practică.

Cele două stadioane din Focşani revin primăriei până la noi ordine

Consilierii județeni au fost chemați să decidă şi asupra celor două stadioane din Focşani, fiind supus aprobării proiectul privind ,,Modificarea art. 3 al Hotărârii Consiliului Județean Vrancea nr. 85/31 mai 2017 privind  retragerea dreptului de administrare al Consiliului Local al Municipiului Focşani cu privire la imobilele „Stadionul Milcov si Stadionul Tineretului” în vederea consolidării, reabilitării, extinderii, modernizării şi dotării”. Dreptul de administrare a celor două imobile a fost retras Consiliului Local Focşani, prin hotărâre a CJ Vrancea, în vederea transmiterii celor două obiective către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene pentru consolidare, reabilitare extindere, modernizare şi dotare. Însă această hotărâre a lăsat Clubul Sportiv Municipal Unirea 2007, recent promovată în liga a III-a, fără un loc unde să-şi poată desfăşura activitățile sportive. Miercuri, CJ a decis retragerea dreptului de administrare a Consiliului Local Focşani asupra acestor imobile numai în momentul începerii efective a lucrărilor de consolidare, reabilitare, extindere, modernizare şi dotare.

ROF-uri aprobate pentru mai multe instituții din subordinea CJ

De asemenea, Consiliul Județean a aprobat miercuri în şedință Regulamentul de Organizare şi funcționare al Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecția Copilului Vrancea, al Centrului Şcolar pentru Educație Incluzivă ,,Elena Doamna” Focşani, al Bibliotecii Județene ,,Duiliu Zamfirescu”, Muzeului Vrancei, al Serviciului Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanelor (SPCJEP) Vrancea. Plenul CJ a aprobat şi componența Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Vrancea, ca urmare a încetării de drept a exercitării fucnției de şef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea a lui Viorel Balla. Locul acestuia a fost luat, la conducerea ISU Vrancea, de lt. Col. Silviu Constantin Mocanu, care preia şi locul de drept în ATOP Vrancea.

Două noi curse Focşani – Balta Raței

Proiectul privind ,,Modificarea Programului județean de transport public de persoane prin curse regulate pentru perioada 2014 - 2019 aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Vrancea nr. 105 din 11 octombrie 2013”. Prin acest proiect s-a solicitat introducerea a două curse față de cele cinci existente pe traseul 068 Focşani – Balta Raței, modificări solicitate atât de operatorul de transport cât şi de cetățeni din Balta Raței şi Primăria Vînători: o cursă cu plecare la ora 10.00 din Focşani şi 11.00 din Balta Raței şi o alta cu plecare la ora 15.20 din Focşani şi 16.00 din balta Raței.   

Şi tot la capitolul transport public s-a încadrat şi proiectul privind ,,Aprobarea eliberarii licențelor de traseu pentru servicii de transport public județean de persoane prin curse regulate speciale”. Astfel, au fost atribuite operatorilor de transport mai multe licențe pe traseele Focşani – Sihlea, Focşani – Broşteni, Focşani – Tătăranu- Vîjîitoarea, pentru a veni în ajutorul persoanelor care sunt încadrate în muncă la diverse societăți şi fabrici din Focşani.  De asemenea, în şedința CJ au fost dezbătute şi supuse aprobării nu mai puțin de 19 proiecte de hotărâre care au vizat proiecte de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere din județul Vrancea. Dezbaterea a vizat aprobarea notei conceptuale şi a temei de proiectare pentru obiectivele de investiții vizate. Printre acestea, reabilitarea mai multor drumuri județene din județ, a unor poduri peste râuri sau cale ferată, etc. (Dana LEPĂDATU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.