Politică

Amnistia și grațierea, promisă de taberele din PSD

Ziarul de Vrancea
16 sep 2018 1068 vizualizări

Bătălia pentru supremaţie în PSD se opreşte când vine vorba de amnistie şi graţiere. Şi tabăra lui Liviu Dragnea, dar şi cea a nemulţumiţilor le promit social-democraţilor că în acest an vor beneficia de efectele amnistiei şi graţierii. Nu sunt siguri dacă se va întâmpla prin Ordonanţă de Urgenţă sau în Parlament, dar ştiu că legea va exista.

Taberele din PSD susţin că un demers privind amnistia şi graţierea este perfect legitim şi are loc şi în alte ţări. Nemulţumiţii de Liviu Dragnea promit însă mai multă transparenţă. Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PSD Giurgiu: Şi amnistia şi graţierea sunt acte de clemenţă pe care statul civilizat le face în orice ţară. Cele două trebuie date prin lege adoptată de Parlament. Cei care i-au rămas alături lui Liviu Dragnea îi acuză pe contestatari că nu susţin proiectul privind amnistia şi graţierea. Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Eu vreau să discut, dacă o să fiu invitat în Comitetul Executiv, să întreb care sunt interesele acestui grup de oameni care o apără pe doamna Firea în momentul în care prejudiciază imaginea partidului nostru şi în momentul în care dânsa spune că este împotriva amnistiei şi graţierii. Gabriela Firea spune că se încearcă demonizarea sa, dar fără motiv. Gabriela Firea: O Ordonanţă de Urgenţă nu ar fi corectă din punct de vedere juridic. Dacă este nevoie şi se prevede şi în Constituţie de amnistie şi graţiere aceasta trebuie să fie reprezentate de un proiect sută la sută legal, sustenabil, consolidat, care să nu pună în pericol nici pe cei care au avizat şi felul în care au avizat şi nici ţara. Problema a fost pusă de Liviu Dragnea în braţele premierului Viorica Dăncilă. Liviu Dragnea: Ăsta e Guvernul României, trebuie să-şi asume ceva, sa vină cu o propunere sau să propună Parlamentului, lucrurile nu pot rămâne aşa. -Aţi dat un termen doamnei prim-ministru pentru găsirea unei soluţii? -Am dat un termen în viaţa asta, să fim în viaţă. Da, în termen rezonabil. Florin Iordache a recunoscut că un proiect privind graţierea se află la Comisia Juridică din Camera Deputaţilor. În schimb, Tudorel Toader a declarat că la Ministerul Justiţiei nu se află niciun proiect pe această problemă.

Text +VIDEO:CANALUL DE STIRI


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.