Politică

Aleșii  pot fi membri în CA la școli sau spitale dacă nu sunt retribuiți

Mihai Boicu
17 mai 2017 1372 vizualizări

 

Deputații au votat o serie de schimbări privind incompatibilitățile, pentru a doua oară, după ce președintele a cerut reexaminarea legii adoptată inițial

 

 

Camera Deputaților a adoptat, pe 16 mai, proiectul de lege referitor la incompatibilități, în urma cererii de reexaminare făcută de președintele Klaus Iohannis. După ce legea a fost adoptată într-o primă fază, șeful statului a retrimis legea înapoi în Parlament, susținând că schimbările aduse nu trebuie să lase loc de interpretări. Deputații au votat din nou formă modificată a legii care prevede că “funcţiile de primar şi viceprimar, primar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean sunt incompatibile cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile reglementate de Legea societăţilor nr.31/1990, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice, cu excepţia reprezentanţilor în adunarea generală a acţionarilor la societăţile reglementate de Legea nr.31/1990, a membrilor în consiliile de administraţie a unităţilor şi instituţiilor de învăţământ de stat sau confesionale şi a spitalelor administrativ-teritoriale”. Activitatea desfășurată de primar, viceprimar, președinte, vicepreședinte de CJ în calitate de membru al consiliului de administraţie al unei activităţi economice din subordinea sau la care unitatea administrativ-teritorială pe care o conduce deţine participaţie, la unităţile şi instituţiile de învăţământ de stat sau confesional şi la spitalele publice din reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale sau a altor reprezentanţi ai instituţiilor publice din subordinea unităţilor administrativ teritoriale, nu este retribuită. De asemenea, nici activitatea consilierilor locali și județeni nu este retribuită. În Vrancea au fost mai mulți primari care au fost declarați incompatibili de Agenția Națională de Integritate pentru că au fost membri în consiliile de administrație la școli. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.