Politică

Adrian Țuțuianu, explicații despre scrisoarea anti-Dragnea

Ziarul de Vrancea
19 sep 2018 702 vizualizări

Vicepreședintele PSD, Adrian Țutuianu, a explicat, miercuri, că semnatarii scrisorii anti-Dragnea doresc ca partidul să fie condus interimar de președintele executiv, Viorica Dăncilă, până la organizarea unui Congres la care să fie ales un nou lider.

Țuțuianu a estimat că acest Congres ar putea fi organizat undeva la începutul anului viitor. Un Comitet Executiv Național va fi convocat pentru vineri, la ora 12:30, pentru a discuta și decide despre toate aceste controverse. „Noi nu i-am cerut dlui Dragnea să plece din partid. I-am cerut să plece din cele două funcții, pentru că vulnerabilizează” partidul, a spus Țuțuianu. El a explicat că scrisoarea care a apărut public are doar trei semnatari pentru că s-a decis că aceștia să-și asume documentul pentru toți liderii nemulțumiți, „un grup mai mare de lideri de organizații județene, membri ai CEx, cei mai mulți au fost vehiculați în presă”. De ce a apărut scrisoarea anti-Dragnea Adrian Țuțuianu a explicat că intenția semnatarilor scrisorii este de a îmbunătăți și a direcționa în perioada următoare activitatea Guvernului către „investiții”, „infrastructură”, sprijinirea mediului de afaceri, pentru că tot ceea ce a promis PSD să facă, prin programul de guvernare - pensii, salarii, ajutoare de stat pentru întreprinderi -, se pot face doar dacă există resursele financiare necesare”, a subliniat liderul social-democrat. „Dăm ajutoare de stat la foarte multe companii, dar nu pot să înțeleg de ce, de exemplu, nu venim cu o infuzie de capital pentru societățile din industria de apărare, care au astăzi de lucru și care pot încheia parteneriate solide cu companii din SUA, Germania, alte state interesate de alocarea noastră de 2 la sută din PIB” pentru apărare, a spus Țuțuianu. În ceea ce privește o remaniere a guvernului, Țuțuianu crede că deciziile în acest sens ar trebui luate după discuțiile în CEx și după referendumul din 6-7 octombrie. De altfel, el a dat asigurări că toți semnatarii scrisorii își vor mobiliza foarte bine electoratul în teritoriu pentru succesul referendumului. Pe de altă parte, el a vorbit și de nevoia de finanțare locală, în special pentru anul viitor. „În scrisoare, am făcut o trimitere expresă la nevoia de sprijin pentru comunitățile locale. Avem în vedere aici continuarea programului pe Ordonanța 28/2013, care este un program viabil, cu rezultate foarte bune pentru toate unitățile administrativ-teritoriale, dar am făcut referire și la Legea finanțelor publice, care trebuie să vină, pentru anul viitor, să acorde resurse suplimentare tuturor comunităților locale”, a spus Adrian Țuțuianu.

Text informații + VIDEO:CANALUL DE STIRI


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.