Politică

Acuzații de agresiune sexuală la Căminul de Bătrâni: Liberalii cer suspendarea directorului Cătălin Ifrim până la finalul anchetei

Ionel Sclavone
5 sep 2018 3349 vizualizări

Consilierii locali ai PNL cer suspendarea din funcție a directorului Căminului pentru Persoane Vârstnice, din Focșani, preotul Cătălin Ifrim, acuzat de sechestrare și agresiune sexuală. În acest sens, ei au depus o solicitare scrisă, la Primărie, adresată secretarului municipiului Focșani, Eduard Corhană, și primarului Cristi Misăilă.

Înregisrarea conferinței de presă a PNL Focșani de miercuri 05.09.2018 în care consilierii locali ai PNL cer suspendarea din funcție a directorului Căminului pentru Persoane Vârstnice, din Focșani, preotul Cătălin Ifrim, acuzat de sechestrare și agresiune sexuală

 

„Solicitarea are la bază existența pe rolul Parchetului Vrancea a unei plângeri penale depusă de o salariată a acestei instituții subordonată Consiliului Local Focșani împotriva domnului Ifrim Cătălin pentru comiterea unor fapte de natură penală“, a declarat Ana Maria Dimitriu, consilier local PNL într-o conferință de presă.

Ea a precizat că există dispoziții ale Codului Muncii care permit angajatorului, Consiliul Local, să-l suspende pe directorul Cătălin Ifrim până la soluționarea cercetărilor penale. De asemenea liberalii vor să știe cum își desfășoară programul de lucru Cătălin Ifrim la Căminul de Bătrâni având în vedere că în același timp slujește, ca preot, într-o parohie.

În intervenția sa, consiliera PNL și-a exprimat neîncrederea în rezultatele cercetării administrative pe care o efectuează Corpul de Control al Primarului  la dispoziția lui Cristi Misăilă, cu atât mai mult cu cât nu are atribuții în acest sens.

Ana Maria Dimitriu a atras atenția subalternilor lui Misăilă să nu prelucreze înregistrările video de pe camerele de supraveghere, pe care le-au ridicat vineri dimineață pentru că, în opinia sa, dacă ar proceda astfel, ar comite un abuz foarte mare. Ea și-a exprimat temerea că primarul Cristi Misăilă și preotul Cătălin Ifrim, ambii aflați la acest moment în concediu de odihnă, vor găsi tertipuri pentru a mușamaliza cazul de agresiune sexuală de la Căminul de Bătrâni.

„Dacă Inspectorii Corpului de Control vor să trunchieze înregistrările de pe camerele de luat vederi, cum au făcut și în cazul pensionarului agresat în Primărie de către directorul de la Comunicare, Dan Grigoraș, consider că ar comite un mare abuz. Pot să vă mai spun că în această săptămână, cred că nu întâmplător, directorul Căminului de Bărâni și primarul Cristi Misăilă se află în concediu de odihnă. Probabil că luni, când se vor întoarce ambii la serviciu vor găsi tertipuri pentru ca (directorul Cătălin Ifrim – n. red )să revină în funcție sau să-și continue activitatea ca și până acum“, a declarat Ana Maria Dimitriu.

Reamintim că Iuliana Coman angajată ca infirmieră la Căminul pentru Persoane Vârstnice, l-a acuzat pe directorul Cătălin Ifrim de agresiune sexuală și sechestrare. Femeia a povestit că în dimineața zilei de 27 august, în jurul orelor 4.30 – 5.00, Cătălin Ifrim ar fi sechestrat-o timp de mai multe ore și i-ar fi cerut să întrețină relații sexuale. Acesta ar fi venit băut în instituție și a chemat-o la el, în birou, unde, s-a dezbrăcat de haine și ar fi lovit-o. Femeia a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani în baza căreia a fost demarată cercetarea penală în acest caz.  

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.