Politică

Actualitatea economică dezbătută la Focșani de trei parlamentari USR

Ionel Sclavone
5 oct 2017 1914 vizualizări

Trei parlamentari ai USR, Claudiu Năsui, Cristina Prună și Silvia Dinică vor vorbi la Focșani, în acest week-end, despre viitorul mediului de afaceri și despre cum poate fi stimulat antreprenoriatul. Dezbaterea va avea loc sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 12.00, la restaurantul Intim situat în Parcul Nicolae Bălcescu. Organizatorii, USR Vrancea, îi invită pe toți cei interesați să participe și să ia parte activ la dezbateri.

Potrivit unui comunicat de presă, aceasta este prima conferință, intitulată „Viitorul mediului de afaceri și cum putem stimula antreprenoriatul“, dintr-o serie de mai multe întâlniri cu profesioniștii USR care sunt prevăzute a avea loc în orașul nostru

„Vom discuta despre provocările cu care se confruntă antreprenorii, despre schimbările legislative majore din ultima perioadă și despre îmbunătățirile cadrului legislativ, care le-ar putea încuraja activitatea. Parlamentarii Claudiu Năsui, Cristina Prună și Silvia Dinică sunt invitați speciali  ai acestui eveniment dedicat antreprenorilor vrânceni și publicului interesat de economie și mediul de afaceri“, a declarat Cosmin Timofte, președintele USR Vrancea.

Potrivit acestuia, vor fi luate în discuție problemele ridicate de Split TVA - obligativitatea conturilor separate de TVA, de la 1 ianuarie 2018, impozitarea contractelor part-time și posibila trecere a contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, supra-acciza la combustibil, decapitalizarea companiilor de stat dar și probleme de interes local.

„Evenimentul va debuta cu o conferință de presă și va continua cu o discuție liberă cu publicul vrâncean. Sperăm ca acesta să fie prezent în număr cât mai mare, pentru a ne bucura împreună de o dezbatere de calitate“, a mai precizat Cosmin Timofte.

Deputatul Claudiu Năsui este economist specializat în finanțe, membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaților. El a făcut parte din cabinetul Ministrului Finanțelor Publice în cadrul guvernului Cioloș, unde a lucrat la proiecte de transparență bugetară, îmbunătățirea legislației privind investițiile publice și dezvoltarea mijloacelor moderne de plată a impozitelor cu cardul.

Cristina Prună este secretar în Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaților. Împreună cu Claudiu Năsui, a inițiat un proiect de lege pentru stimularea dezvoltării microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii din România prin acordarea de facilități angajatorilor în ceea ce privește plata contribuțiilor obligatorii. De asemenea, au pregătit un proiect de lege pentru eliminarea birocrației inutile cu care se confruntă întreprinzătorii români.

Senatorul Silvia Dinică este membră în Comisia Economică, Industrii și Servicii, Comisia pentru transporturi și energie, Comisia Dezvoltare Durabila a Uniunii Interparlamentare și Comisia specială pentru elaborarea unei propuneri legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare. S-a numărat printre inițiatorii pachetului de legi care interzice accesul societăţilor cu acțiuni la purtător la contracte cu fonduri publice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.