Politică

Răspuns dur al România TV la adresa lui Tolontan: A devenit o GURĂ DE TUN a propagandei băsiste

Ziarul de Vrancea
17 nov 2013 1047 vizualizări
Postul de televiziune România TV a publicat astăzi, pe pagina web, un răspuns dur la adresa editorialului publicat ieri de jurnalistul Cătălin Tolontan, în care acesta critica decizia postului de a politiza meciul de fotbal dintre România și Grecia.

 

"Cătălin Tolontan a criticat Romania TV imediat după eşecul României cu Grecia la barajul CM 2014. Nimic despre fotbal, multă politică şi ranchiună – aşa ar putea fi caracterizată analiza meciului Grecia-România făcută de jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul propriu. Multe atacuri la Ponta, multe atacuri la PSD, multe atacuri la România Tv, televiziunea care a transmis meciul, dar aproape nimic despre prestaţia tricolorilor din meciul amintit, şi mai ales nimic despre tactica 'de geniu' adoptată de mister Piţurcă. Din păcate, jurnalistul sportiv a fost acum jurnalistul băsist.

Este greu de înţeles cum un jurnalist sportiv, aşa cum se pretinde a fi Tolontan, pierde din vedere un aspect foarte important: un post de ştiri a riscat o sumă enormă de bani pentru a transmite un meci de fotbal pe care doreau să îl vadă toţi românii, alte televiziuni refuzând asumarea acestui risc.

Probabil Tolontan nu poate trece peste frustrarea generată de faptul că GSPTv, postul din care credea că va face avere, a falimentat tocmai din cauza politicii sale manageriale defectuoase. Poate de aia nici nu îl critică pe Piţurcă, pentru că şi el se simte urmărit de consecinţele propriilor greşeli.

Aş mai menţiona ceva. Cătălin Tolontan şi-a creat în ultimii ani o aură făcându-şi imagine pe spatele politicienilor şi nu prin prestaţiile sale în calitate de jurnalist sportiv. Pentru Tolontan, indiferent de cât de bună-credinţă este un om politic, acesta devine o potenţială ţintă, chiar şi atunci când face lucruri bune. A critica cei mai importanţi oameni din stat că se bucură de un meci al naţionalei, că îi încurajează pe jucători este absurd. La fel de absurdă fiind şi acuzaţia că au făcut-o la RTV. Păi unde să o facă, dacă acolo se transmite meciul?

Aş face şi un comentariu legat de calităţile de jurnalist sportiv ale lui Tolontan. Timp de trei zile acesta a fabulat pe marginea echipei lui Piţurcă, a cărui componenţă şi aşezare în teren la primul fluer nu a avut nicio legătură cu elucubraţiile lui Tolontan. Pentru un jurnalist obişnuit să acţioneze doar la pont, probabil e frustant că metoda dă greş.

Din păcate, domnul Tolontan, intenţionat sau nu, a devenit o gură de tun a propagandei băsiste, tot mai frustrată şi ea de impactul scăzut pe care îl au atacurile pe care le lansează. Cine ştie, poate Cătălin Tolontan vrea să se revanşeze faţă de tabăra preşedintelui, după ce ancheta sa în cazul Ridzi a spus ceva publicului şi despre modul în care Elena Băsescu a ajuns în Parlamentul European".


www.evz.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3806 zile, 2 ore, 18 minute, 32 secunde
Raspuns dur da prost. Se ridica cel mult la nivelul unei barfe de cartier, incredibil de slab din partea unei asa-zise televiziuni nationale.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.