Politică

Vranlact primeşte o gură de oxigen de la CJ: aproape 1 milion de euro

Mihai Boicu
13 nov 2013 2249 vizualizări
Firma a licitat o sumă sub jumătate din valoarea contractului estimată iniţial de Consiliul Judeţean

La doar cateva zile după ce a anunţat că firma Vranlact SA Focşani furnizează temporar lapte elevilor vranceni, pană la finalizarea licitaţiei, Consiliul Judeţean a dezvăluit şi caştigătorul licitaţiei. Dincolo de maniera curioasă de anunţare a caştigătorilor contractelor, societatea care a obţinut contractul “definitiv” este tot Vranlact. Firma omului de afaceri Liviu Jitea, care se pare că se află într-o situaţie financiară grea din cauza problemelor penale pe care le are patronul ei, a primit astfel o gură de oxigen, întrucat a încasat sau urmează să încaseze în total pentru lapte aproape 1 milion de euro. Pentru contractul care prevede furnizarea de produse lactate pe tot parcursul anului şcolar suma este de 3,163 milioane lei. La aceasta se adaugă 1,08 milioane lei pe perioada derulării procedurilor de licitaţie, cand s-a încheiat o înţelegere temporară. În total, Vranlact va încasa 4,2 milioane lei, fără TVA. Contractul este unul curios în ceea ce priveşte valoarea finală în comparaţie cu suma estimată. CJ a anunţat o valoare estimată de 8,5 milioane lei, fără TVA, iar după licitaţie s-a ajuns la o sumă mult sub jumătate, de 3,1 milioane lei, fără TVA. E greu de crezut că se poate “greşi” atat de mult, mai ales că asemenea contracte s-au încheiat în fiecare an. Aproape 40.000 de elevi din judetul Vrancea vor beneficia de programul guvernamental "Lapte, corn şi măr" în acest an şcolar. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
om, acum 3810 zile, 7 ore, 44 minute, 26 secunde
...si apa nu se pune la socoteala?!...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.