Politică

Băsescu: Nu a existat nicio legătură între achiziţia de terenuri făcută de Ioana Băsescu şi procurorul Papici

Ziarul de Vrancea
13 nov 2013 1081 vizualizări
Preşedintele Băsescu a afirmat că premierul Victor Ponta încearcă să o implice pe fiica sa într-o dispută politică, fapt ce arată că şeful Guvernului este "un om degradat moral", "de teapa lui Roşca Stănescu".

 Băsescu a precizat că l-a sunat pe procurorul Lucian Papici pentru a-şi cere scuze că a fost târât într-o dispută politică. Preşedintele l-a invitat pe premier să facă reclamaţie la Parchet dacă are dubii asupra corectitudinii cumpărării terenului agricol de către Ioana Băsescu, deoarece nu este normală înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru o persoană privată.

 

 

 

Traian Basescu

Traian Băsescu
Foto: presidency.ro

  

  

  

Preşedintele României a susţiut declaraţii de presă la Palatul Cotroceni în care a răspuns acuzaţiilor legate de modul în care fiica sa, Ioana, a cumpărat teren agricol în judeţul Călăraşi şi de posibila implicare a procurorului Lucian Papici în această chestiune.

"Ponta înţelege să conducă Guvernul prin minciună"

Traian Băsescu a afirmat că anunţul făcut de Victor Ponta legat de înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă în ceea ce priveşte achiziţia terenului agricol arată faptul că prim-ministrul încearcă să ascundă dificultăţile Guvernului şi protestele din stradă printr-o nouă minciună. "El e doctor plagiator şi rămâne un mare mincinos, înţelege să conducă Guvernul prin minciună. Când are în stradă studenţi, profesori, probleme cu bugetul şi la o zi după ce proiectul Roşia Montană a fost respins, el încearcă să acopere prin minciună realităţile vieţii de zi cu zi", a declarat Băsescu.

Preşedintele a precizat că procurorii DNA nu a anchetează modul în care Ioana Băsescu a cumpărat terenul, ci o cu totul altă chestiune decât achiziţia făcută de fiica preşedintelui. În plus, preşedintele a negat că procurorul Lucian Papici s-a ocupat personal de acest caz. "Am aflat că procurorul Papici a derulat o anchetă, dar nu el personal, pentru că el era procuror şef, după o reclamaţie din 2012. Nu a existat nicio legătură între achiziţia de terenuri a Ioanei Băsescu şi ancheta procurorului Papici (...) Nu are nici o legătură activitatea DNA din Călăraşi cu achiziţia de terenuri. Plagiatorul nu se opreşte la minciună, deşi ştia că este o anchetă în derulare şi chiar plagiatorul, ca prim-ministru, a primit o petiţie de la reclamant", a spus şeful statului.

Acesta a precizat că nu l-a cunoscut personal pe procurorul Papici, dar că l-a sunat după ce a fost făcut anunţul legat de înfiinţarea comisiei de anchetă. "Nu l-am cunoscut niciodată pe procurorul Papici. Doar azi l-am sunat şi i-am cerut scuze că din jocurile politice ale unui plagiator mincinos este implicat într-un scandal", a spus preşedintele. El a spus că toate aspectele tranzacţiei au fost legale. "În achiziţia terenului, fiica mea nu a utilizat nici un leu cash. Plata s-a făcut prin bancă. Totul este transparent şi conform legii (...) Orice verificare a instituţiilor financiare poate arăta că a avut bani în cont şi i-a obţinut pe căi legale", a afirmat Băsescu, acesta arătând că pe lângă suma de 280.000 de euro, banii necesari tranzacţiei au fost obţinuţi prin credit bancar.

Cu această ocazie, preşedintele a replicat afirmaţiei lui Ponta potrivit căruia un ziarist sau o altă persoană nu ar fi putut obţine un asemenea credit. "Îl mai văd pe Ponta că spune ca mine: 'Dv. nu aţi fi putut lua un asemenea credit.' Asta ar trebui să-i dea de gândit. Dacă un notar de-abia a reuşit să ia credit, cum le va spune românilor Ponta românilor 'Cumpăraţi terenuri agricole' când de la 1 ianuarie 2014 străinii vor putea să cumpere terenuri în România şi să aibă finanţare mult mai uşor din ţările de origine? În locul lui Ponta m-aş fi gândit cum să-i ajut pe români să cumpere terenuri agricole", a replicat preşedintele ţării.

"Ponta este un om degradat moral, de teapa lui Sorin Roşca Stănescu"

Traian Băsescu i-a imputat în termeni duri primului-ministru faptul că încearcă să o implice într-un scandal pe fiica sa cea mare, deşi aceasta este un notar care s-a ţinut departe de politică până acum. "Ce-i pot spune lui Ponta, plagiator şi mincinos: Dacă vrei să ai dispute politice, vino să discutăm public noi doi. Las-o pe fiică-mea în pace! Sau fă o reclamaţie la Parchet şi pune-o cu numele tău, ca să fii tras la răspundere pentru denunţ calomnios!", a spus preşedintele.

Şi acestea nu au fost singurele atacuri la adresa premierului. "Ne despart prea multe. Nu pot fi confundat cu un om care şi-a clădit cariera pe furt intelectual. Un om care a fost un procuror mediocru. Eu am fost un vârf în meseria mea. El a plagiat, eu am muncit. El minte, eu am curaj să le spun românilor când sunt vremuri grele. Mă gândesc ce ar fi fost dacă Ponta ar fi trebuit să anunţe măsuri dure pentru români. Nu am ce să discut cu el, e prea mare diferenţa între noi", a apreciat şeful statului.

Acesta l-a comparat pe Victor Ponta cu Sorin Roşca Stănescu, afirmând că ambii au aceleaşi deficienţe caracteriale. "Un om care încearcă să antreneze un notar într-o dispută politică este degradat moral, cred că este de teapa lui Roşca Stănescu", a spus Băsescu.

Întrebat dacă această dispută poate duce la ruperea pactului de coabitare, Băsescu a spus: "Lăsaţi pactul, azi discutăm de atacul nedemn al unui premier ce are un titlu ştiinţific dobândit prin plagiat, ce are mii de oameni în stradă şi se ocupă de fiica preşedintelui. Pentru o problemă personală, nu o să întrerup legăturile instituţionale".

Iată principalele declaraţii ale preşedintelui României:

-Ştiu că vor fi deontologi care vor spune că nu se cade ca preşedintele să se apere, că trebuie să suporte orice afirmaţie doar pentru că e preşedinte.

-Premierul încearcă să reîncălzească ce nu i-a reuşit cu falsul lui Roşca Stănescu şi generează alt fals dând de înţeles că procurorul Papici a fost implicat în achiziţia unor terenuri de către fiica sa.

-El e doctor plagiator şi rămâne un mare mincinos, înţelege să conducă Guvenrul prin minciună. Când are în stradă studenţi, profesori, încearcă să acopere prin minciună realităţile vieţii de zi cu zi. Nu l-am cunoscut niciodat pe procurorul Papici. Doar azi l-am sunat şi i-am cerut scuze că din jocurile politice ale unui plagiator mincinos este implicat într-un scandal.

-Am aflat că procurorul Papici a derulat o anchetă, dar nu el personal, pentru că el era procuror şef, după o reclamaţie din 2012. Nu a existat nicio legătură între achiziţia de terenuri a Ioanei Băsescu şi ancheta procurorului Papici.

-Nu are nici o legătură activitatea DNA din Călăraşi cu achiziţia de terenuri. Plagiatorul nu se opreşte la minciună, deşi ştia că este o anchetă în derulare şi chiar plagiatorul, ca prim-ministru, a primit o petiţie de la reclamant.

-Un om care încearcă să antreneze un notar într-o dispută politică este degradat moral, cred că este de teapa lui Roşca Stănescu. În achiziţia terenului, fiica mea nu a utilizat nici un leu cash. Plata s-a făcut prin bancă. Totul este transparent şi conform legii.

-Îl mai văd pe Ponta că spune ca mine: "Dv. nu aţi fi putut lua un asemenea credit." Asta ar trebui să-i dea de gândit. Dacă un notar de-abia a reuşit să ia credit, cum le va spune românilor "Cumpăraţi terenuri agricole" când străinii vor putea să aibă finanţare mult mai uşor. În locul lui Ponta m-aş gândit cum să-i ajut pe români să cumpere terenuri agricole.

-Încercarea de a implica un procuror care a coordonat activitatea unui subordonat ce a avut ca dosar o reclamaţie din 2012 este penibilă şi demnă doar de unul ca Victor Ponta. Insistenţa de a face o comisie parlamentară arată că nu a fost o eroare a mea faptul că se urmărea înfiinţarea unei comisii de anchetă împotriva mea.

-Ce-i pot spune lui Ponta, plagiator şi mincinos: Dacă vrei să ai dispute politice vino să discutăm public noi doi. Las-o pe fiică-mea în pace! Sau fă o reclamaţie la Parchet şi pune-o cu numele tău, ca să fii tras la răspundere pentru denunţ calomnios!

-Adrian Rădulescu m-a sfătuit în primul rând pe mine. Unde vroiaţi să mă duc?

-Orice verificare a instituţiilor financiare poate verifica că a avut bani în cont şi i-a obţinut pe căi legale. Eu am vrut să iau prima dată credit. Eu cu 6.000 de lei pe lună primeam credit doar de circa 100.000 de euro, ceea ce-i insuficient.

-Eu nu am minţit când am spus că nu pot lua creditul. Fiica mea l-a luat pe 30 de ani, din perspectiva venitului şi perspectivelor.

-E ridicol să faci o comisie de anchetă pentru un privat.

-Terenul era înregistrat la cadastru, cu titlu de proprietate.

-Consultarea reală s-a făcut cu notarii, cu actele.

-Lăsaţi pactul, azi discutăm de atacul nedemn al unui premier ce are un titlu ştiinţific dobândit prin plagiat, ce are mii de oameni în stradă şi se ocupă de fiica preşedintelui. Pentru o problemă personală nu o să întrerup legăturile instituţionale.

-Cred că DNA poate demonstra de când a început ancheta şi ce legătruă are ancheta de la Călăraşi ce are cu totul altă temă decât achiziţia terenului.

-Papici a fost surprins. I-am văzut figura acum câteva săptămâni când a fost în dezbatere schimbarea abuzivă de la secţia III prin ziare. M-a surprins că-i mai tânăr decât credeam. Mi s-a părut un procuror tânăr şi azi l-a surprins că l-am sunat. Nu l-am întrebat nimic din dosar, mi-am cerut doar scuze că a fost implicat într-un scandal politic.

-Ne despart prea multe. Nu pot fi confundat cu un om care şi-a clădit cariera pe furt intelectual. Un om care a fost un procuror mediocru. Eu am fost un vârf în meseria mea. El a plagiat, eu am muncit. El minte, eu am curaj să le spun românilor când sunt vremuri grele. Mă gndesc ce ar fi fost dacă Ponta ar fi trebuit să anunţe măsuri dure pentru români. Nu am ce să discut, e prea mare diferenţa între noi.

-Încă se discută între partidele din coaliţie. Pe principiu, se încearcă ascunderea eşecului regionalizării sub masca descentralizării. Adică dacă n-au reuşit să facă cu 70% majoritate ceva bun pentru România, măcar să facă ceva bun pentru baroni.

O comisie parlamentară care va analiza modul în care fiica preşedintelui Traian Băsescu a cumpărat peste 290 de hectare de teren în judeţul Călăraşi, a anunţat premierul Victor Ponta.

"Parlamentarii au decis înfiinţarea unei comisii de anchetă prin care persoane ale statului s-au implicat în achiziţionarea unor terenuri de către persoane private. Este vorba despre cazul Călăraşi şi despre primul om în stat", a declarat premierul.

În urmă cu câteva zile, fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, a declarat că în septembrie a achiziţionat un teren agricol de peste 290 hectare în judeţul Călăraşi, contractând un credit ipotecar pe 30 de ani de peste un milion de euro şi achitând din surse proprii aproape 280.000 de euro.

"În data de 9 septembrie 2013, am achiziţionat un teren în suprafaţă de 290,41 ha, în judeţul Călăraşi, de la o societate românească având asociat unic un cetăţean italian. Terenul a fost plătit dintr-un credit bancar ipotecar în valoare de 1.028.507,55 euro şi din surse proprii până la concurenţa sumei de 1.306.845 euro, adică suma de 278.337,45 euro", a spus Ioana Băsescu.


www.romaniatv.net


Traian Basescu: Vreau sa-i spun plagiatorului

mic ca daca are o batalie sa o duca ca intre

barbati. Daca vrei dispute politice cand ai

probleme cu Rosia Montana, cu gaze de sist,

cu studenti, vino sa discutam public noi doi,

las-o pe fiica mea in pace


  Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, intr-o declaratie de presa la Cotroceni, ca nu a existat nicio legatura intre achizitia de teren agricol facuta de fiica sa Ioana si procurorul Lucian Papici, aceasta fiind "o mistificare a adevarului". Potrivit sefului statului, premierul Victor Ponta, care a vorbit despre infiintarea unei comisii parlamentare care sa ancheteze implicarea unor institutii ale statului in achizitionarea de terenuri pentru persoane private, "incearca sa reincalzeasca ce nu i-a reusit cu Sorin Rosca Stanescu, generand un alt fals, dand de inteles ca Papici a fost implicat in verificarea terenurilor". "Am aflat si care e geneza falsului, care a plecat de la Antena 3, ceea ce arata cat de stransa e legatura intre turnatorul Voiculescu si Ponta", a mai spus Basescu, care s-a referit in repetate randuri la premier ca "un plagiator mincinos", care "si-a cladit cariera pe furt intelectual" si care "a fost un procuror mediocru".

HotNews.ro a transmis LIVE TEXT declaratiile sefului statului

  • Stiu ca vor fi deontologi care vor spune ca nu se cade ca presedintele sa se apare, el ar trebui sa suporte orice afirmatie, el si familia lui, doar pentru ca e presedinte
  • Ca sa ramanem in adevarul istoric, pentru ca tot ce vorbeste un plagiator care e si premier, el a vorbit azi de doua comisii de ancheta
  • Nu am nimic impotriva si chiar cred ca e potrivita prima
  • Cea de-a doua vizeaza activitatea procurorului DNA Papici si tranzactia fiicei mele Ioana Basescu
  • Am sa citez, altfel riscam sa fabulam: la intrebarea unui ziarist, comisia discuta situatia dlui Papici, urmeaza raspunsul premierului: Este vorba de o comisie de ancheta legata de modul in care institutii ale statului s-au implicat in activitati private de verificare si pentru achizitionarea de terenuri de catre persoane private
  • Dansul explica obiectivele celei de-a doua comisii. Si continua: daca se va dovedi ca un procuror a folosit functia publica pentru persoane private, evident exista prevederi legale de sanctionare
  • Premierul incearca sa reincalzeasca ce nu i-a reusit cu Rosca Stanescu, generand un alt fals, dand de inteles ca Papici a fost implicat in verificarea terenurilor
  • Ca de obicei, el poarta titlul de plagiator, doctor plagiator, la fel cum eu il port pe cel de bunic
  • Si ramane si un mare mincinos, intr-o zi in care are in strada studenti, profesori, la o zi dupa esecul Rosia Montana, incearca sa acopere in stil personal prin minciuna realitatile vietii
  • Nu l-am cunoscut niciodata pe procurorul Papici. Singura data a fost telefonic azi, cand l-am sunat si i-am cerut scuze ca din jocurile politice ale unui plagiator mincinos e implicat intr-un scandal
  • E prima oara cand am vorbit cu procurorul Papici
  • Intre timp am aflat si care e geneza falsului, care a plecat de la Antena 3, ceea ce arata cat de stransa e legatura intre turnatorul Voiculescu si Ponta, am aflat ca procurorul Papici a derulat o ancheta, nu el personal, era sef de sectie, in urma unei reclamatii din 2012
  • Nu a existat nicio legatura intre achizita Ioanei Basescu si procurorul Papici, e o mistificare a adevarului
  • Va pot spune si cine a facut plangere, e un domn care a lucrat acolo, se pare, la Statiunea de cercetari Fundulea
  • In 2013, in mai, a depus un memoriu si la premier
  • Nu are nicio legatura activitatea DNA in Calarasi cu achizitia de terenuri facuta de Ioana
  • Plagiatorul nu se opreste la minciuna, desi stia foarte bine ca e o ancheta in derulare de anul trecut, primise o petitie in martie, merge mai departe si afirma: dupa ce a izbuncnit tot acest scandal, generat de trustul Intact al turnatorului Voiculescu, cu un credit de 300.000 euro cash, si continua
  • Vreau sa-i spun plagiatorului mic ca daca are o batalie sa o duca ca intre barbati, fiica mea nu e angrenata in politica
  • Un om care incearca sa angreneze un notar care isi vede de viata lui de zi cu zi intr-un scandal politic trebuie sa fie foarte degradat moral. Cred ca e de teapa lui Rosca Stanescu
  • In achizitia terenului din Calarasi, fiica mea nu a utilizat nici macar un leu cash, virarile s-au facut prin banca, in contul vanzatorului, ca si suma virata de la CEC a sumei luata credit
  • Plagiatorul Ponta crede ca in familia Basescu se fac lucruri cum a vazut el in familia lui politica, pe la matusa Tamara, cu sacosa de plastic de duci la banca si depui un milion de euro, asta e stilul lor
  • Fiica mea e jurist, respecta legea ca si mine, si orice plata peste 10.000 euro se evidentiaza la Oficiul de spalare a banilor
  • Il mai vad ca spune in sfarsit si el ca mine: dvs, se refera la ziarist, nu ati fi putut lua acest credit. Asa e, nici eu ca presedinte nu am putut sa iau acest credit, si asta ar trebui sa-i dea de gandit
  • Daca un notar cu venituri rezonabile abia a putut sa ia credit, cum le spui romanilor cumparati teren, altfel de la 1 ianuarie il iau strainii
  • La fel de chinuitor e si pentru tinerii care apeleaza la credite pentru Prima Casa
  • In locul premierului, m-as gandi cum ii ajut pe romani sa ia terenuri agricole
  • Incercarea de a implica un procuror care a coordonat activitatea unui subordonat, ce a avut ca dosar o declaratie din 2012, in achizitia de teren a Ioanei e penibila si demna numai de Ponta, numai de unul ca Victor Ponta
  • Insistenta de a face o comisie parlamentara arata ca nu a fost o eroare analiza mea ca urmareau o comisie pentru discreditare
  • Orice ziarist poate intreba de cand a inceput investigatia in Calarasi
  • Ce-i pot spune lui Victor Viorel Ponta, plagiator si mincinos: Daca vrei dispute politice cand ai probleme cu Rosia Montana, cu gaze de sist, cu studenti, vino sa discutam public noi doi, las-o pe fiica mea in pace, iar daca ai vreo suspiciune cu fata mea fa o reclamatie la Parchet, dar fa-o cinstit, cu numele tau, ca sa poti fi reclamat pentru denunt calomnios

Intrebari si raspunsuri:

Q: Adrian Radulescu a sfatuit-o pe fiica dvs...
A: In primul rand m-a sfatuit pe mine, l-am intrebat, unde voiati sa ma duc sa discut? Am spus mai demult ca ma intereseaza problema pamantului.

Q: De unde a avut fiica dvs 300.000 euro?
A: Orice cercetare a institutiilor poate constata ca i-a obtinut din munca.

Q: A fost greu sa obtina creditul?
A: Foarte greu. Eu am vrut sa iau prima oara creditul, dar puteam lua 150.000 euro. Culpa (premierului) e la minciuna, eu nu am mintit cand am spus ca nu pot lua creditul, iar fiica mea a putut sa-l ia. Dvs aveti salariul mai mare decat mine? (ziaristul nu raspunde) Si atunci de ce ma intrebati cat are fiica mea? E si ea un cetatean.

Q: Ati verificat terenul acela?
A: Nu. Unde sa-l verifice? Era inregistrat la cadastru, avea titlu de proprietate, s-a facut contract cu tot istoricul proprietatilor, fostul proprietar le-a consolidat, si a fost cumparat. Istoricul fiecarei parcele e in contractul de vanzare. Consultarea reala s-a facut cu notarii, cu actele.

Q: Mai functioneaza pactul de coabitare?
A: Lasati pactul, azi discutam de atacul nedemn al unui premier care are un titlu stiintific dobandit prin palgiat, care minte, care are mii de oameni in strada, si care se ocupa de o batalie mica, cu fiica presedintelui care nu e angajata politic

Avem Constitutie, avem legi, pentru o problema personala nu o sa intrerup legaturile institutionale. Rostul e sa verific cat de mic e un om care ar trebui sa fie mare. Nu cred ca eu voi opri infiintarea comisiei.

DNA poate demonstra de cand a inceput ancheta si ce legatura poate avea ancheta la Calarasi, care are cu totul alta tema, e inceputa cu mult inainte, nu are nicio legatura.

Mi-ar fi jena sa cer unei institutii a statului, mai ales unei subordonate, cum ar fi serviciile, sa se intereseze de soarta unei achizitii. Cum credeti ca un sef de stat spune unui serviciu de infomatii 'vedeti cum sunt terenurile'. In primul rand ca nu se pricep, ce treaba au ei sa verifice la cadastru. Cum ar putea gandi cineva ca poate exista o astfel de relatie intre un presedinte si o institutie - du-te si verifica terenurile ca vrea fii-mea sa cumpere - nu coborati atat de jos cum functioneaza institutiile statului.

Q: Cand v-ati gandit sa luati terenul? Care a fost reactia dlui Papici cand l-ati sunat?
A: A fost surprins, eu am vazut figura lui acum cateva saptamani, cand se discuta schimbarea sa abuziva, i-am vazut poza prin ziare, si am vazut ca e tuns zero, dar m-a surprins ca e mai tanar decat credeam, il credeam mai in varsta. Mi s-a parut un procuror tanar, si azi l-a surprins ca l-am sunat, e prima oara cand am schimbat cateva cuvinte cu el. Nu l-am intrebat nimic despre dosar, i-am cerut doar scuze ca a fost implicat intr-un scandal public pe care nu il merita.

Informatiile mele despre plangere sunt de la alta persoana, de la un ziarist.

M-am hotarat mai de mult, dar nimeni nu vindea teren inainte de recolta.

Q: Propuneti o dezbatere cu premierul?
A: Ne despart mult prea multe, eu nu pot fi confundat sau nu pot discuta cu un om care si-a cladit cariera pe furt intelectual, un om care a fost un mediocru procuror, eu am fost un comandat de nava de varf, am fost un varf in meseria mea. El a plagiat, eu am muncit, el a fost un mediocru, eu am fost un varf profesional, el minte, eu am curajul sa le spun romanilor cand sunt vreumuri grele. Nu am ce sa discut, e prea mare diferenta intre noi.

Q: Veti avea obiectii la descentralizare?
A: Inteleg ca inca se discuta, nu ma pronunt pe continut, pe principiu insa se incearca ascunderea esecului regionalizarii sub masca descentralizarii. Daca nu am putut sa facem ceva bun pentru Romania cu 70% majoritate macar sa facem ceva bun pentru baroni. Va trebui sa vad exact ce scrie in lege.


www.HotNews.ro

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ton, acum 3809 zile, 22 ore, 8 minute, 56 secunde
Basescu ,va veni si randul familiei tale ,curand....!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.