Politică

PRIMARII, a treia EXCEPŢIE de la ordonanţa care îngheaţă salariile în 2014

Ziarul de Vrancea
11 nov 2013 1041 vizualizări
Vicepremierul Dragnea pentru Gândul: "Sunt toate şansele să aibă o mică creştere"

Singurele categorii prevăzute până în acest moment în textul aflat încă în lucru la Guvern sunt medicii şi farmaciştii rezidenţi cu un salariu brut mai mic de 3000 de lei, pentru care se instituie o bursă de rezidenţiat de 670 de lei şi profesorii debutanţi care vor primi 10% din salariu.

Semnalul că lista nu se va limita doar la aceştia a fost dat de premierul Victor Ponta încă de la negocierilor cu FMI, fără a menţiona însă explicit primarii. "Nu va fi o creştere egală pentru toţi angajaţii, ci va fi o creştere ţintită pe anumite categorii. Vom continua negocierile pentru a stabili gradul în care vor creşte salariile medicilor rezidenţi, ale profesorilor debutanţi şi ale altor categorii asupra cărora, chiar şi în situaţii de restrângere bugetară trebuie, în mod clar, să luăm decizii de creştere pentru 2014", a spus premierul pe 4 noiembrie.

Dincolo de o majorare de la buget a indemnizaţiei lunare, Liviu Dragnea ia în calcul acordarea unui bonus pentru primarii care au proiecte cu fonduri europene.

Primarilor li se pregăteşte "o mică creştere" şi un bonus pentru fonduri UE

"Sunt toate şanşele ca, începând cu 2014, cel puţin primarii de comune şi de oraşe să aibă o mică creştere la salariu. Sper ca în bugetul de stat să prindem acest lucru", a precizat ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, contactat de gândul. Promisiunea ajustării indemnizaţiei de primar în funcţie de numărul de locuitori din comuna, oraşul sau municipiul în care au fost aleşi le-a fost făcută de Liviu Dragnea primarilor pe 12 septembrie, când a semnat şi un acord cu aceştia.

Negocierile pe proiectul bugetului de stat pe 2014 continuă la Palatul Victoria până miercuri, textul de lege urmând să fie aprobat şi trimis Parlamentului joi.

Dincolo de o majorare de la buget a indemnizaţiei lunare, Dragnea ia în calcul acordarea unui bonus pentru primarii care au proiecte cu fonduri europene. Vicepremierul spune că a discutat subiectul şi la întâlnirea săptămânală a USL de astăzi, în prezenţa ministrului Eugen Teodorovici.

"Am spus şi azi la USL. E al doilea subiect pe care îl vom aborda în perioada următoare. Aşa cum funcţionarii publici care lucrează cu fonduri europene, primesc 75% la salariu, lucrăm la o analiză ca şi autorităţile locale care derulează proiecte cu fonduri europene să primească un procent, ca venit. Nu 75%, ci un procent, vom vedea în perioada următoare? Este o intenţie", a adăugat Liviu Dragnea.

Potrivit vicepremierului, bonusul nu va avea niciun impact asupra bugetului de stat, banii urmând să vină de la Bruxelles. "Încercăm să facem în aşa fel încât să poată fi plătiţi pe POS Asistenţă Tehnică", a precizat ministrul Dezvoltării.

Ideea a fost menţionată şi de ministrul Fondurilor europene, într-o emisiune tv, Eugen Teodorovici relatând în acest context că Guvernul a discutat şi despre ajustarea salariilor miniştrilor, fără a lua însă o decizie.

www.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.