Politică

PDL vorbeste pe doua voci

Ziarul de Vrancea
7 nov 2013 965 vizualizări
Ce spun Vasile Blaga si Elena Udrea

 

Vasile Blaga vede un candidat la prezidentiale dat de PDL in timp ce Elena Udrea pariaza pe unul sustinut de toate partidele inclusiv de Traian Basescu; presedintele PDL sustine ca nu s-a certat cu Traian Basescu dar ca "partidul a optat" in timp ce Udrea afirma ca in in PDL exista un curent in opozitie cu seful statului; Blaga spune ca nu intra in discutie dizolvarea PDL intr-un mare partid in timp ce Udrea sustine ca "ar fi trebuit sa generam un partid puternic de centru draptea".

 

Elena Udrea si Vasile Blaga

Foto: Agerpres

 Punctele de vedere diferite au fost exprimate in interviuri acordate de Vasile Blaga pentru ziare.com si de Elena Udrea pentru Evz.

  • Vezi in articol principalele declaratii facute de Vasile Blaga pentru Ziare.com si Elena Udrea pentru Evz

  • Vasile Blaga despre candidatul dreptei: Eu am convingerea ca membrii PDL au mare grija si aleg cel mai bun candidat din zona dreptei. Toate analizele arata ca acela care va fi desemnat de PDL, el va fi candidatul dreptei. Discutia despre candidatul unic al dreptei se poarta prea mult in jurul persoanelor si prea putin in jurul procentelor. (...) Nu cred ca sunt corecte abordarile celor care spun ca nu va exista un candidat unic al dreptei pentru ca PDL nu isi va retrage propriul candidat. Problema nu e de a elimina pe nimeni din joc, ci de a te baza pe cel mai bun dintre candidatii de pe dreapta. Si ganditi-va cat de legitim este intr-o cursa pe dreapta candidatul care are deja atat de multe voturi in spate.
  • Elena Udrea despre candidatul dreptei:  Dacă se va merge cu un candidat comun, susţinut de toate partidele de centru-dreapta şi de preşedinte, acesta ar putea câştiga alegerile (...) Nu este vorba despre mine, ci despre un candidat puternic şi un proiect puternic. După cum vedeţi, numele vehiculate în acest moment sunt cu totul altele.

  • Vasile Blaga despre o eventuala alianta cu PNL: Eu nu am nicio negociere cu PNL, nici macar informala, cu atat mai putin institutionalizata. Eu nu pot negocia cu un partid care doar in visele d-lui Antonescu mai e de dreapta. Uitati-va se ce intampla dupa discutiile cu FMI. O guvernare USL pusa in genunchi. Dupa un an si jumatate liberalii nu sunt in stare sa impuna o masura de dreapta.
  • Elena Udrea despre o evantuala alianta cu PNL: Eu am spus tot timpul că o Dreaptă puternică înseamnă şi un parteneriat cu PNL. Contează, însă, şi cine conduce acest partid. Domnul Antonescu este unul dintre părinţii USL-ului. E complicat să pleci de acolo şi să ajungi partenerul PDL-ului şi cu formaţiunile de Dreapta la alegerile din 2014. Dacă PNL va urma interesele electoratului de dreapta, este posibilă o colaborare, dar mai degrabă fără Crin Antonescu

  • Vasile Blaga despre relatia PDL cu Traian Basescu: (...) Pe mine ma preocupa soarta PDL si despre ea vorbesc. Nu m-am certat cu presedintele, am avut puncte de vedere diferite, partidul a optat. Eu vreau un PDL foarte puternic care sa scoata un scor foarte bun la europarlamentare si sa castige prezidentialele. Astfel incat sa pregatim succesul pentru 2016.
  • Elena Udrea despre relatia PDL cu Traian Basescu: În PDL există un curent care este în opoziţie cu preşedintele, dar  majoritatea este alături de Traian Băsescu (...) Să crezi că poţi să câştigi fără Traian Băsescu în 2014 este în regulă, dar să crezi că poţi să câştigi împotriva lui Traian Băsescu arată lipsa unei profunzimi în politică

  • Vasile Blaga despre viitorul dreptei: Nu am vazut niciun membru PDL care sa isi doreasca sa renunte la culorile, sigla si imnul lui. Am pus aceasta intrebare la toate intalnirile, cu sute si sute de oameni. Nici nu intra in discutie dizolvarea PDL. Exista insa alte variante, deja verificate.Formula aliantei. Am avut Alianta DA. Am decis atunci ca o alianta solida se bazeaza pe cunoasterea fortelor partidelor. Sondajele sunt sondaje. Daca va amintiti, in 2004, PD si PNL au candidat la locale pe liste comune doar in Bucuresti si in Cluj. In rest, ne-am sprijinit reciproc in turul al doilea. Iar raportul de forte in alianta a fost calculat in functie de cercetarile sociologice si de rezultatul de la locale. Si alianta a functionat.  
  • Elena Udrea despre viitorul dreptei: PDL este un partid care înţelege comandamentul conducerii. Eu nu am fost de părere că domnul Falcă ar fi trebuit să intre în cursă. Este explicită preferinţa conducerii partidului pentru domnul Predoiu. Eu ştiu că sunt colegi care spun că PMP-ul nu are un scor care să pună în pericol poziţia PDL, însă imaginaţi-vă ce s-ar întâmpla dacă vor veni şi ei cu un candidat propriu. Eu cred că ar fi trebuit înainte de toate să generăm un partid puternic de centru-dreapta, iar apoi să susţinem un candidat care să depăşească scorul partidului. E nevoie de un candidat care să intre în turul doi. Să ne gândim că şi în 2004 şi în 2008, dacă nu era Traian Băsescu, câştigau oamenii împinşi de PSD

  • Vasile Blaga despre o eventuala intrare la guvernare a PDL alaturi de PSD: (...) Nu intram sub nicio foma alaturi de PSD la guvernare. El are o majoritate, cu tot cu UDMR care e cu arma la picior, cu ce a luat de la PPDD. Cel mai cinstit este sa reintram prin alegeri, atunci cand vor avea ele loc, probabil in 2016, dar nu se stie. Eu nu stiu cum vor iesi din iarna acesti guvernanti, saracind populatia. Au introdus noi taxe si nu se va scumpi doar carburantul. Se vor scumpi toate. Impozitul acela pe cladiri speciale, pe stalpii de electricitate, pe retelele de transport, cine il va suporta? Tot cetatenii pentru ca aceste costuri vor ajunge la cetatean.
  • Elena Udrea despre USL si Victor Ponta: Niciun partid nu este scutit de competiţii interne. Domnul Drangea ar putea să pretindă candidatura la prezidenţiale. Mai este un an până atunci, iar lucrurile sunt într-o dinamică extraordinară. Schimbările vor fi rapide şi negative pentru Victor Ponta. Se va observa în sondaje o scădere uriaşă a lui Victor Ponta (...) Victor Ponta nu se pricepe să guverneze. Este ţâfnos, dar nu este prost. Probabil că îşi caută şi ieşirea onorabilă din situaţia asta. Este un proiect ambiţios pentru oricine să candidezi la Preşedinţie, dar dacă pierzi ca lider al USL ai mari probleme

 


www.HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.