Politică

Sidicaliştii vranceni: “Ne-am cerut drepturile fără dansul pinguinului!”

Sorin Tudose
6 nov 2013 2608 vizualizări
Emil Tudor, liderul profesorilor care au protestat la Bucureşti ieri, spune că protestele au fost unele “profesioniste”

Circa 10.000 de cadre didactice din toată ţara au pichetat ieri sediul Guvernului în speranţa că probemele lor vor fi auzite de guvernanţii de la USL. La proteste au fost prezenţi şi 100 de profesori din Vrancea, membri ai Sindicatului Liber din Învăţămant. Înarmaţi cu pancarte şi bannere, profesorii din toate colţurile ţării şi-au strigat nevoile ore în şir. Emil Tudor, liderul profesorilor vranceni ne-a spus că protestul s-a desfăşurat “ca la carte”. “Cred că la protest au fost în jur de 9-10 mii de cadre didactice. Despre atmosferă pot spune că a fost una cat se poate de profesionistă, adică fără dansul pinguinului, fără atacuri la persoană. A fost un miting pliat exact pe necesităţile sistemului de educaţie, sistem subfinanţat cronic de 23 de ani. Noi sperăm să se rezolve măcar mare parte din probleme, dacă nu pot fi toate rezolvate”, ne-a spus Emil Tudor, liderul SLI Vrancea. Acesta mai spune că banii ceruţi au fost atenţi analizaţi astfel încat toţi să aibă de caştigat. “Noi dorim 6% din Produsul Intern Brut, dar acest procent a fost atent analizat. Noi nu vrem să se ia bani de la alte sectoare bugetare, dar în acelaşi timp nici nu vrem ca educaţia să continuie să fi lăsată nefinanţată corespunzător”, a conchis Tudor. O delegaţie a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţămant a fost la Guvern pentru a lăsa un memoriu cu toate doleanţele profesorilor. În funcţie de ce promit guvernanţii protestele vor continua sau nu. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.