Politică

Sotirex a caştigat al şaptelea contract de deszăpezire a judeţului

Mihai Boicu
6 nov 2013 3474 vizualizări
Nu există firmă mai bună în ţara noastră la deszăpezirea drumurilor judeţului decat Sotirex SRL Bacău, firmă moşită de deputatul PSD de Adjud, Victor Roman.

Societatea a caştigat al şaptelea contract la rand cu Consiliul Judeţean Vrancea pentru a curăţa şoselele pe care le administrează instituţia condusă de Marian Oprişan. După ce CJ a pus pe butuci firma proprie care se ocupa de drumuri, Sotirex SRL a caştigat în anul 2007 primul contract. La acea vremea, societatea îi aparţinea actualului deputat PSD Victor Roman. Acesta a fost ales consilier judeţean în anul 2008 şi a renunţat la acţiunile deţinute pentru a nu se afla în stare de incompatibilitate, potrivit legilor europene. În continuare însă, deputatul Victor Roman conduce din umbră firma care a pus stăpanire în bună măsură pe lucrările publice din judeţ. Valoarea contractului de deszăpezire pentru iarna 2013 – 2014 se ridică la 3.903.911 lei, fără TVA, în condiţiile în care suma estimată era de 3.901.198 lei, fără TVA. La licitaţie s-a mai înscris o firmă, însă Sotirex a oferit preţul cel mai scăzut. Vrancea are o reţea de drumuri judeţene cu o lungime de 595,167 km, pe care caştigătorul contractului de deszăpezire va interveni cu 47 de utilaje, după cum a declarat Ionel Cel – Mare, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, la o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ps, acum 3821 zile, 17 ore, 21 minute, 9 secunde
Dar de unde stie cu exactitate , cat v-a cheltui????????? Stiti cum se fac astea cu pretul inainte????...... este nu este iarna , foloseste nu foloseste , daca atat este contractul ...atat va avea si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.