Politică

Noul Cod Penal îl poate scăpa de judecată pe Marian Oprişan

Mihai Boicu
5 nov 2013 2340 vizualizări
Social-democratul Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Vrancea, ar putea fi unul dintre beneficiarii reducerii termenelor de prescripţie din noul Cod Penal, care ar putea intra în vigoare la 1 februarie 2014.

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), procurorul Laura Codruţa Kovesi, a declarat că în 20 de dosare penale ar putea interveni termenul de prescripţie în acest caz. Declaraţia a fost făcută la conferinţa “Noile provocări în lupta anticorupţie la nivel înalt”, organizată de Expert Forum şi Freedom House Romania, cu finanţare de la Ambasada SUA la Bucureşti. Baronii care au fost trimişi în judecată de DNA au uzat de mutarea dosarelor de la o instanţă la alta, expertize, contraexpertize, orice chichiţă legală care permitea amanarea dosarelor şi a duce spre prescrierea faptelor de care sunt acuzaţi. Marian Oprişan sau Radu Mazăre ar putea fi doi dintre cei care ar putea beneficia de reducerea termenului de prescripţie. Tergiversările sunt făcute pentru a scăpa de principala acuzaţie adusă, aceea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. În dosarul lui Marian Oprişan nu s-a ajuns nici pană acum la o pronunţare pe fond, în ciuda faptului că sunt deja ani buni de cand se află pe rolul instanţelor de judecată. Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a fost trimis în judecată în 2006 pentru neregulile privind Hotelul Căprioara sau reabilitarea drumurilor din Vrancea, asfaltate doar pe hartie de “firme prietene” cu bani de obţinuţi de Ministerul Transporturilor dintr-un împrumut extern. Dosarul se află acum pe rolul Judecătoriei din Cluj Napoca. Alături de Marian Oprişan sunt jduecaţi şi alţi foşti şi actuali angajaţi ai Consiliului Judeţean pe motiv că au prejudiciat bugetul instituţiei cu importante sume de bani. (M. BOICU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Ton, acum 3817 zile, 18 ore, 6 minute, 42 secunde
'Je ma pel Marean Oprisan' sa faca puscarie???....nu cu justitia de la noi din tara ,sa fim seriosi!!In alt stat civilizat era de mult 'legat' si aruncat la cosul cu mizerii, citeste integral
penal, acum 3817 zile, 20 ore, 26 minute, 14 secunde
Au vrut sa ajunga la putere ca sa-si faca legi ,doar pentru ei, sa scape .........
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.