Politică

Antonescu: Nu exclud o candidatură a lui Ponta la Preşedinţie, nemaiputând vorbi atunci de USL

Ziarul de Vrancea
28 oct 2013 923 vizualizări
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a afirmat luni că nu exclude o candidatură a lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, punctând că în această situaţie „nu se mai poate vorbi de USL”.

 

El a fost întrebat dacă reforma constituţională este posibilă până la anul, la alegerile prezidenţiale şi ce se va întâmpla în situaţia în care premierul Victor Ponta va candida la acest scrutin.

„Competiţia este mama progresului sau, cum se spunea, este sursa progresului. Doar nu o să candidez singur. Pentru asta ne-am luptat, ca să putem candida mai mulţi, ca să fie democraţie. (...) Apropo de participarea concomitentă a mea şi a dl Ponta la alegerile prezidenţiale la anul, nu ştiu. Deocamdată ştiţi care este poziţia noastră oficială. Dl Ponta este prim-ministru şi pare destul de ocupat, credeţi-mă, în această situaţie, eu sunt candidat oficial al Uniunii. Într-un an de zile se pot întâmpla multe în viaţa aceasta şi în politică. Nu exclud o asemenea variantă, nemaiputând vorbi atunci de Uniune, dar nu văd niciun element de dramatism”, a răspuns Antonescu, citat de Agerpres, la o dezbatere organizată la Institutul Polonez de Relaţii Internaţionale.

El a subliniat că, pentru revizuirea Constituţiei, în prezent, referendumul trebuie să întrunească jumătate plus unu din voturile cetăţenilor români, arătând că „apetitul electoral” al românilor este scăzut.

„În sensul acesta, noi avem de ales fie să supunem Constituţia unui referendum care să fie invalidat pentru că nu a întrunit 50% plus unu prezenţă, fie să avem răbdare să treacă acest an şi să supunem proiectul noii Constituţii unei judecăţi populare care să aibă sens”, a spus Antonescu, amintind de decizia CCR în privinţa legii privind scăderea pragului de prezenţă pentru validarea referendumului.

Preşedintele Senatului efectuează începând de luni până miercuri o vizită oficială în Polon


www.evz.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.