Politică

PDL, după discuţii cu Dragnea

Ziarul de Vrancea
28 oct 2013 881 vizualizări
Nu susţinem sub nicio formă descentralizarea propusă, e o baronizare

 

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat luni, la finalul discuţiilor cu vicepremierul Liviu Dragnea pe marginea proiectului privind descentralizarea, că democrat-liberalii nu vor susţine sub nicio formă iniţiativa, menţionând că este vorba de o "baronizare" şi un "troc politic PSD-PNL".

Liviu Dragnea (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

"Nu suntem de acord cu asumarea, sub nicio formă. Ceea ce s-a făcut astăzi putea să se facă de-a lungul timpului. Ni s-a permis aşa, un fel de a face nişte amendamente pe acest proiect de lege în trei-patru zile, până la sfârşitul săptămânii, ca să intre apoi prin asumare (...) În mod concret sunt foarte multe situaţii punctuale care vor crea mari probleme în această descentralizare, fiindcă este făcută cu anumiţi factori de răspundere de la nivelul ministerelor, cu anumite zone din administraţia locală, iar opinia cel puţin a mea personală care mi-am şi manifestat-o e că nu se face altceva decât o politizare. Numesc aceiaşi şefi din punct de vedere politic", a afirmat Toader.

El a menţionat că proiectul menţionează că resursele financiare sunt alocate în perspectiva bugetului pe 2014 pe standarde de cost, dar acestea nu sunt făcute.

"Nu va fi decât un fel de spoială, aşa, am dat practic administrarea la consiliile judeţene, deci nu am făcut altceva decât am schimbat un şef cu alt şef. În mod normal nu este ceea ce ne-am dorit noi ca descentralizare", a mai afirmat liderul deputaţilor PDL.

Senatorul PDL, Alin Tişe a afirmat că proiectul lui Dragnea privind descentralizarea este "o mare baronizare a României" şi un "troc politic între PSD şi PNL".

"Nu poate fi făcută descentralizarea României fără o reformă administrativă reală. O reformă administrativă reală nu poate fi făcută fără regionalizarea României, sunt proiecte care nu se pot face separat", a precizat Tişe.

El a menţionat că PDL a solicitat un pact naţional pe reforma admnisitrativă.

 

www.mediafax.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
R.A, acum 3822 zile, 21 ore, 8 minute, 49 secunde
"Descentralizarea,pe intelesul tuturor" De te doar capul sau mai stiu eu unde Si-n spital la doctor,nu prea poti patrunde, Lasa sesizarea,c-o sa faci carcel, Apelezi de-acuma doar la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.