Politică

Ungureanu, Tomac şi Preda anunţă un proiect comun pentru europarlamentare şi prezidenţiale

Ziarul de Vrancea
25 oct 2013 853 vizualizări
Liderul FC Mihai Răzvan Ungureanu, liderul PMP Eugen Tomac şi europarlamentarul Cristian Preda au anunţat, vineri, împreună, un proiect politic pentru europarlamentare şi prezidenţiale, cu fostul premier drept candidat la Preşedinţie, obiectivul fiind "crearea unui partid puternic de dreapta".

 

"Imaginea pe care o aveţi, a celor trei oameni implicaţi profund în proiectul de coagulare a dreptei din România, este garanţia faptului că şi preşedintele Eugen Tomac şi Cristian Preda au susţinut acest principiu. Noi am depăşit faza de principiu şi am intrat în dialog de detalii. (...) Apele încep să se strângă într-un fluviu care va separa barajul care se opune unui viitor european al României, care este USL", a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu, într-o conferinţă de presă comună cu Cristian Preda şi Eugen Tomac.

El a spus că sunt şanse foarte bune ca dincolo de vanităţi şi pretenţii individuale cele două partide să fie laolaltă.

Ungureanu a precizat că nu poate să dea detalii dacă va fi vorba despre o alianţă sau o fuziune între FC şi PMP, arătând însă că formaţiunea care va rezulta va participa la europarlamentare cu o listă comună şi va avea un candidat comun la prezidenţiale.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a afirmat că doreşte ca în această formulă să se meargă mai departe împreună, deoarece România are nevoie de o voce de dreapta.

"În această formulă ne veţi mai vedea, ne dorim să mergem mai departe împreună, România are nevoie de o voce de dreapta", a spus Tomac.

El a precizat că Mihai Răzvan Ungureanu va fi candidatul la prezidenţiale al acestui proiect politic.

La rândul său, Cristian Preda a spus că nu se întoarce în PDL şi că doreşte să participe la "apropierea, fuziunea" FC şi PMP.

"Am decis să-mi asum public că nu mă voi mai întoarce în PDL după suspendarea din acest partid. Am două proiecte, în primul rând să particip la apropierea, fuziunea celor două partide, FC şi PMP. (...) Vreau să fiu primul membru al acestei noi formaţiuni care va defini alternativa politică. Cred că avem nevoie de o alternativă la pâcla fesenistă formată din USL şi opoziţia falsă pe care o face PDL", a afirmat Cristian Preda.

Preda a spus că sunt "pedelişti nemulţumiţi şi care nu suportă fesenismul dominant în acest moment la nivelul conducerii PDL", care ar putea să se alăture proiectului.

El a mai spus că noua construcţie de dreapta, formată din FC şi PMP, este o alternativă că la alegerile următoare să avem o adevărată dreaptă.

De Preda a mai spus că "pedeliştii nefesenişti au uşile deschise" către aceată formaţiune.

"Sunt în PDL oameni care nu sunt parte a acestei culturi feseniste şi sunt oameni care nu trebuie să aştepte o suspendare", a mai spus Preda.

Europarlamentarul a mai spus că, "dincolo de obiectivul de creare a unui mare partid de centru-dreapta", a căzut de acord, împreună cu Ungureanu şi Tomac, să susţină o listă comună la europarlamentare şi un candidat la prezidenţiale.

 

www.mediafax.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.