Politică

Joe Biden l-a sunat pe Traian Basescu, la doua zile dupa ce s-a intalnit, in SUA, cu Victor Ponta

Ziarul de Vrancea
24 oct 2013 1245 vizualizări
Vicepresedintele SUA, Joe Biden, si presedintele Traian Basescu au purtat o convorbire telefonica in cursul serii de joi, la doua zile de la intrevederea avuta de vicepresedintele american cu premierul Victor Ponta in Statele Unite.

   

  Potrivit unui comunicat transmis de Presedintie, convorbirea s-a desfasurat la cererea lui Joe Biden. Temele principale ale discutiei au fost legate de scutul antiracheta de la Deveselu, criza din Siria, summitul de la Vilnius, precum si investitiile americane in tara noastra, Biden subliniind "potentialul mare de crestere economica al Romaniei in urmatorii ani daca aceasta va continua sa dezvolte un mediu de afaceri predictibil si transparent". Din subiectele de discutie a lipsit statul de drept, o tema prezenta, potrivit comunicatului difuzat de Casa Alba, in intalnirea avuta marti de premierul roman cu vicepresedintele SUA.

Comunicatul transmis joi seara de Administratia Prezidentiala:

Ref.: Convorbire telefonica intre presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, si vicepresedintele SUA, domnul Joseph Biden

Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, si vicepresedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), domnul Joseph Biden, au avut in cursul serii de joi, 24 octombrie a.c., o convorbire telefonica. Aceasta s-a desfasurat la cererea vicepresedintelui SUA, domnul Joseph Biden.

Domnul vicepresedinte Joseph Biden si-a exprimat recunostinta fata de presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, pentru modul in care tara noastra se implica in proiectele politice si militare care privesc securitatea internationala, precum si pentru participarea trupelor romanesti in misiunile militare din Afganistan. Totodata, domnia sa a salutat, de asemenea, in numele Statelor Unite ale Americii, inceperea lucrarilor la situl pentru amplasarea sistemului antiracheta de la Baza din Deveselu, o componenta a securitatii si a structurii de aparare a NATO.

Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a reiterat interesul deosebit pentru Parteneriatul strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii, subliniind ca relatiile bilaterale dintre tarile noastre reprezinta, in acest moment, una dintre cele mai puternice garantii pentru securitatea Romaniei, precum si pentru stabilitatea regionala in Europa de Sud-Est.

Domnul presedinte Traian Basescu si domnul vicepresedinte Joseph Biden au facut o evaluare a crizei din Siria si au analizat capabilitatile disponibile vizand implementarea cat mai rapida a deciziilor politice privind eliminarea arsenalului chimic sirian.

Domnul presedinte Traian Basescu si domnul vicepresedinte Jopseph Biden au facut o analiza a sanselor de succes in procesul de apropriere de Uniunea Europeana (UE) ale Ucrainei, Georgiei si Republicii Moldova la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius (Republica Lituania) din perioada 28 - 29 noiembrie a.c., domnul presedinte Traian Basescu considerand ca cele trei state au sanse reale in procesul de asociere la UE si ca Romania le va sustine fara rezerve.

Domnul presedinte Traian Basescu a vorbit si despre importanta deosebita a investitiilor americane in tara noastra, cu un accent special pe domeniile care ar genera dezvoltarea economica, asa cum sunt cercetarea in domeniul tehnologiilor de varf, industria IT, industria auto, agricultura, industria alimentara si industria echipamentelor petroliere.

Vicepresedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Joseph Biden, a subliniat potentialul mare de crestere economica al Romaniei in urmatorii ani daca aceasta va continua sa dezvolte un mediu de afaceri predictibil si transparent.


www.HotNews.ro

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.