Politică

Descentralizarea: Cetăţeanul trage la răspundere baronul, dacă îl găseşte la serviciu

Iulia Crețu
24 oct 2013 1212 vizualizări
Aceasta este concluzia la care au ajuns primii doi baroni pesedişti ai ţării, Marian Oprişan de la Vrancea şi Liviu Dragnea de la Teleorman, în cadrul unei şedinţe a Colegiului Director al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din Romania (UNCJR)

Ieri a avut loc o întalnire între UNCJR şi vicepremierul Romaniei, pe tema descentralizării, proiect pe care USL vrea să-l pună în aplicare pană în alegerile prezidenţiale şi care trimite majoritatea instituţiilor judeţene în subordinea Consiliilor Judeţene, în special, dar şi a primăriilor. Într-o informare de presă, Marian Oprişan, preşedintele UNCJR, a precizat că după ce se va face descentralizarea, cetăţeanul va veni direct la primar şi la preşedintele CJ cand are probleme. “Cel mai mare avantaj ale descentralizării este acela că instituţiile vor fi în legătură directă cu cetăţeanul. Dacă cetăţeanul este nemulţumit de prestaţia unei instituţii, în raport cu interesele sale, el nu mai trebuie să facă, ca până acum, drumul spre capitala ţării, să se ducă la doamna ministru sau la domnul ministru să-şi rezolve problema, să scrie un memoriu şi aşa mai departe. De data asta nu, vine la primarul municipiului sau la preşedintele Consiliului Judeţean”, susţine Marian Oprişan. Totuşi, Oprişan nu spune cui se vor plange vrancenii, ştiu fiind că baronul nu îşi petrece prea multe zile pe plaiuri mioritice, venind extrem de rar pe la CJ Vrancea. (I. CREŢU)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
ehe, acum 3826 zile, 9 ore, 54 minute, 56 secunde
Ii doare in.......de cetateni.Astia tot ce fac, fac doar pentru ei.
Ton, acum 3826 zile, 11 ore, 1 minut, 50 secunde
asta e buna .....sta Oprisan la birou cat sta cioara in par....individul asta e rupt de realitatea care il inconjoara si nu este singurul din pacate :(
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.