Politică

Adunare parlamentară de cooperare economică la Marea Neagră

Iulia Crețu
15 oct 2013 1475 vizualizări
“Romania a arătat de-a lungul timpului un interes aparte în ceea ce priveşte cooperarea economică la Marea Neagră”, este de părere vicepreşedintele Senatului, senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu.

 Acesta a făcut declaraţia la cea de-a 42-a reuniune a Comisiei Juridice şi Politice a Aunării Parlamentare de Cooperare Economică la Marea Neagră. Evenimentul a început ieri la Bucureşti, desfăşurandu-se şi astăzi. “Având în vedere rolurile constituţionale ale parlamentelor, sprijinul politic, legislativ şi bugetar pe care, în calitate de parlamentari, putem şi dorim să îl acordăm reformelor şi proiectelor care răspund interesului naţional, apreciez ca deosebit de utilă şi de importantă dezbaterea cu privire la rolul APCEMN în dezvoltarea cooperării în regiunea Mării Negre”, a spus Dumitrescu. Acesta a completat că acest organism este cea mai legitimă instanţă şi cel mai stabil reper pentru susţinerea unor proiecte mari în zona Mării Negre. „Adunarea Parlamentară reprezintă o resursă a cărei valoare şi al cărei potenţial nu sunt încă pe deplin valorificate deşi, tocmai prin reprezentativitate, instituţiile parlamentare alese în mod democratic pot deveni o forţă motrice vitală pentru promovarea şi punerea în practică a oricărei iniţiative de cooperare”, a adăugat senatorul PSD. Evenimentul reuneşte delegaţii parlamentare din cele 12 ţări membre ale Adunării — Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Federaţia Rusă, Serbia, Turcia şi Ucraina. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.