Politică

Ciobanul Costică nu mai vrea să fie în reţea cu baronul de Vrancea

Iulia Crețu
14 oct 2013 891 vizualizări
Susţine deputatul Secară, care constată că “eurociobanii” vranceni au fost obligaţi la transhumanţă forţată de politica falimentară a lui Oprişan

Deputatul PDL de Adjud, Florin Mihail Secară, dă vina pe baronul PSD de Vrancea, Marian Oprişan, pentru transhumanţa forţată la care i-a obligat pe ciobanii din judeţ. Secară este de părere că politica falimentară a liderului social democrat i-a obligat pe ciobani să caute pajiştile mai bănoase din Europa. Deputatul portocaliu îl dă exemplu pe “eurociobanul Costică” despre care susţine că nu a mai vrut să fie în aceeaşi reţea cu baronul Oprişan, aluzie la o celebră reclamă la telefonia mobilă care-l are în prim plan pe un cioban din Sibiu. “Costică este un tânăr vrâncean onest, obişnuit de mic cu mirosul de brânză, munca brută, somnul pe furiş şi drum lung prin munţi, departe de casă. Şi tatăl lui Costică a fost tot cioban, însă pe vremea lui Ceauşescu aduna stive întregi de sute de lei, iar lâna de ţurcană şi brânza erau la mare căutare. Spre deosebire de Marian Oprişan, ciobanii din Vrancea sunt oameni cinstiţi, care au grijă de oi ca de copiii lor”, spune Secară în depeşa trimisă presei locale. Acesta explică şi de ce oierii aleg să plece peste hotare. „Politica falimentară a preşedintelui Consiliului Judeţean i-a obligat însă pe un sfert din ciobanii din Vrancea să plece în «transhumanţă» în Italia, Spania, Grecia, Franţa sau în alte ţări, unde câştigă într-o lună cât câştigă aici într-un an. Dar toţi ciobanii au un numitor comun, şi anume sunt nemulţumiţi că nu le pot oferi copiilor aceleşi perspective pe care le au copiii de la oraş sau copiii din ţări străine. Costică mi-a spus că în satul lui nimeni nu a furat nimic niciodată, că nimeni nu s-a dus cu mâna întinsă la stat să ceară şomaj. El crede că în Vrancea e multă risipă şi jaf din bani publici, motiv pentru care nu mai vrea să fie în aceeaşi reţea cu baronul PSD Marian Oprişan”, a concluzionat reprezentantul PDL Vrancea. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.